Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal

Hozzáadta: TopPetra, 18.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Saláták, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Öntetek és dresszingek, Burgonya, Tepsis burgonya
KÜLDÖTT KÉPEK
A jó kis klasszikus sült burgonyahasáb egy új köntösben. Ez a „köntös” pedig ebben az esetben a klasszikus fűszerek mellett reszelt parmezánt jelent, na meg a különleges, kéksajtos mártogatóst. A burgonya mártogatóssal tökéletes sós harapnivaló, vagy akár vendégváró falat. A fűszerezést csakis mi állítjuk be, és ez bizony elronthatatlan!
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 18.2.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Főételek, Köretek, Saláták, Ünnepek, Sósak, Főétkezések, Ebéd, Szülinap, Öntetek és dresszingek, Burgonya, Tepsis burgonya
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
burgonya
olívaolaj
só
fokhagymapor
reszelt parmezán
sült burgonya fűszerkeverék
friss petrezselyemzöld
Mártogatós:
tejföl
kékpenészes sajt
- A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
- A burgonyát megmossuk és hasábokra vágjuk. Megszárítjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, ízlés szerint sózzuk, fokhagymaporral, reszelt parmezánnal és sült burgonya fűszerkeverékkel megszórjuk.
- A burgonyát beletesszük a tepsibe, és ügyeljünk arra, hogy a burgonyák ne fedjék egymást, így egyenletesen átsülnek.
- Sütőbe tesszük, majd amikor már aranyszínű, kivesszük a sütőből. Ezután aprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
- Az öntethez a tejfölt és a kékpenészes sajtot jó alaposan eldolgozzuk.
Forrás: Lecremedelacrumb
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS