Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal

Recept Fokhagymás-parmezános burgonya mártogatóssal
KÜLDÖTT KÉPEK

A jó kis klasszikus sült burgonyahasáb egy új köntösben. Ez a „köntös” pedig ebben az esetben a klasszikus fűszerek mellett reszelt parmezánt jelent, na meg a különleges, kéksajtos mártogatóst. A burgonya mártogatóssal tökéletes sós harapnivaló, vagy akár vendégváró falat. A fűszerezést csakis mi állítjuk be, és ez bizony elronthatatlan!

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

burgonya
olívaolaj
fokhagymapor
reszelt parmezán
sült burgonya fűszerkeverék
friss petrezselyemzöld

Mártogatós:

tejföl
kékpenészes sajt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A tepsit sütőpapírral kibéleljük.
  2. A burgonyát megmossuk és hasábokra vágjuk. Megszárítjuk, majd egy nagyobb tálba tesszük, meglocsoljuk az olajjal, ízlés szerint sózzuk, fokhagymaporral, reszelt parmezánnal és sült burgonya fűszerkeverékkel megszórjuk.
  3. A burgonyát beletesszük a tepsibe, és ügyeljünk arra, hogy a burgonyák ne fedjék egymást, így egyenletesen átsülnek.
  4. Sütőbe tesszük, majd amikor már aranyszínű, kivesszük a sütőből. Ezután aprított petrezselyemzölddel megszórjuk.
  5. Az öntethez a tejfölt és a kékpenészes sajtot jó alaposan eldolgozzuk.

Forrás: Lecremedelacrumb

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás