Fokhagymás rántott csirkecomb

Recept Fokhagymás rántott csirkecomb

Hozzáadta: Alexa96, 6.10.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

KÜLDÖTT KÉPEK

Az örök klasszikus, a rántott hús. A recept annyiban tér el a megszokottól, hogy a kifilézett csirkecombot egy éjszakára fokhagymás-olajos pácban a hűtőszekrénybe tettem. A fokhagymás pác igazán jót tett a csirkecombnak, rendkívül finom lett tőle, és a húst már csak sóznom kellett. A sütéshez disznózsírt használtam, és a végeredmény pedig a nagyon nagy kedvenc, ropogós, aranybarna, ízletes fokhagymás rántott csirkecomb lett. Petrezselymes burgonyával és salátával tálalom.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Alexa96, 6.10.2017

Kategória: Főételek, Húsételek, Csirkehús, Főétkezések, Ebéd, Vacsora

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

4 dbfilézett csirkecomb
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
1 ev. kanálolaj
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
zsír sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megmossuk, megszárítjuk, a zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk.
  2. A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható dobozba tesszük és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.
  3. Másnap a húst megsózzuk, bepanírozzuk (liszt, egy kevés tejjel felvert tojás, zsemlemorzsa).
  4. Forró zsírban mindkét oldalát ropogósra, aranybarnára sütjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás