Fokhagymás rántott csirkecomb
Az örök klasszikus, a rántott hús. A recept annyiban tér el a megszokottól, hogy a kifilézett csirkecombot egy éjszakára fokhagymás-olajos pácban a hűtőszekrénybe tettem. A fokhagymás pác igazán jót tett a csirkecombnak, rendkívül finom lett tőle, és a húst már csak sóznom kellett. A sütéshez disznózsírt használtam, és a végeredmény pedig a nagyon nagy kedvenc, ropogós, aranybarna, ízletes fokhagymás rántott csirkecomb lett. Petrezselymes burgonyával és salátával tálalom.
KÜLDÖTT KÉPEK
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4 dbfilézett csirkecomb
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
1 ev. kanálolaj
só
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
zsír sütéshez
- A húst megmossuk, megszárítjuk, a zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk.
- A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható dobozba tesszük és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.
- Másnap a húst megsózzuk, bepanírozzuk (liszt, egy kevés tejjel felvert tojás, zsemlemorzsa).
- Forró zsírban mindkét oldalát ropogósra, aranybarnára sütjük.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának
Forrás: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Česnekový kuřecí řízek.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Cesnakový kurací rezeň.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Czosnkowy kotlet z kurczaka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Panierte Knoblauch-Hähnchenschnitzel an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS