Fokhagymás rántott csirkecomb

Az örök klasszikus, a rántott hús. A recept annyiban tér el a megszokottól, hogy a kifilézett csirkecombot egy éjszakára fokhagymás-olajos pácban a hűtőszekrénybe tettem. A fokhagymás pác igazán jót tett a csirkecombnak, rendkívül finom lett tőle, és a húst már csak sóznom kellett. A sütéshez disznózsírt használtam, és a végeredmény pedig a nagyon nagy kedvenc, ropogós, aranybarna, ízletes fokhagymás rántott csirkecomb lett. Petrezselymes burgonyával és salátával tálalom.

Hozzáadta:Alexa96, 6.10.2017
Kategória: Főételek
Fokhagymás rántott csirkecomb

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
4 dbfilézett csirkecomb
4 gerezdfokhagyma
2 dbtojás
1 ev. kanálolaj
búzafinomliszt
zsemlemorzsa
zsír sütéshez

Elkészítés menete

  1. A húst megmossuk, megszárítjuk, a zsíros részeket levághatjuk, majd tetszés szerinti darabokra felvágjuk.
  2. A húst megkenjük a zúzott fokhagymával, olajjal meglocsoljuk, lezárható dobozba tesszük és egy éjszakára hűtőszekrénybe rakjuk.
  3. Másnap a húst megsózzuk, bepanírozzuk (liszt, egy kevés tejjel felvert tojás, zsemlemorzsa).
  4. Forró zsírban mindkét oldalát ropogósra, aranybarnára sütjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem