Fokhagymás-rozmaringos nyúlcomb

Recept Fokhagymás-rozmaringos nyúlcomb

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Nyúl, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

A nyúl kicsit alultérékelt husi, pedig finomabbnál finomabb fogásokat tudunk segítségével készíteni. A hús puha és ízletes, alacsony zsírtartalommal, magas tápanyag értékkel.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 15.11.2020

Kategória: Főételek, Húsételek, Nyúl, Főétkezések, Ebéd

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

6 dbnyúlcomb
10 gerezdfokhagyma
2 dbrozmaringág
2 dbkisebb vöröshagyma
100 gszalonna
2 ev. kanálvaj
2 ev. kanálolívaolaj
Víz vagy alaplé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A nyúlcombot megmossuk, megszárítjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, majd megspékeljük vele a combokat.
  2. A rozmaringot apróra vágjuk. A fokhagyma felét áttörjük, elkeverjük a rozmaringgal, olívaolajjal felöntjük, ízlés szerint sózzuk.
  3. A fokhagymás-rozmaringos olajjal alaposan megkenjük a combokat. 2 órát pihentetjük.
  4. A sütőtál alját kirakjuk a hagymával. Rátesszük a vajat, ha esetleg maradt szalonna, azt is. Rászórjuk a maradék, szeletekre vágott fokhagymát. Erre az ágyra fektetjük rá a pácolt nyúlcombokat. A tetejére tehetünk még rozmaring ágakat. Alaplével vagy vízzel felöntjük, majd lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. 1 óra elteltével levesszük a fedelet és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a nyúlcomb.
  5. Pirítás közben a pecsenyelével meglocsoljuk, ha kell, akkor alaplével vagy vízzel még felöntjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás