Fordított szelet pikáns zöldséggel
Hozzáadva: 24.5.2018
Egyszerű és kiadós fogás a fordított szelet pikáns zöldséggel. A húshoz filézett csirkecombot használtam, amit az előkészítést követően sütőtálba tettem, majd a zöldségekkel együtt készre sütöttem. Tökéletesen passzol hozzá a hagymás tört burgonya, és persze az otthoni csalamádé sem rontja el a fogást. A zöldség szinte bármi lehet, amilyen zöldségkeverékünk csak van, felhasználhatjuk. Szerző: Danka
Előkészítés 25 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE Csirkével és sajttal töltött szalonnás táska
Hozzáadva: 17.5.2017
A csirkével és sajttal töltött szalonnás táska csupán a véletlennek köszönhető, hogy megszületett a konyhámban. Az egyik este kinyitottam a hűtőt, megtaláltam a csirkét, valahol hátul pedig a szalonnát és a sajtot. Egy kicsit utánanéztem a lehetőségeknek és elkészült a fogás. A hús finom, puha és szaftos lett, nem száradt ki, belül pedig a finom és nyúlós sajt tette tökéletessé. Burgonyapürével tálaltam, amit egy kis tejszínnel lágyítottam. Igazi csemege, aktató ebéd vagy vacsora az egész családnak.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve
Hozzáadva: 10.12.2016
A leveles tésztából számos édesség készíthető, de a sós fogások tártháza is szerintem határtalan. Készíthető belőle akár hamis pizza, töltött háromszögek, de mostanság a töltött tekercsekkel kezdtem el kísérletezni. Már lassan kezdtünk ráunni a virslis-sajtos-mustáros változatra, és ekkor akadtam rá a töltött tekercsre. Kicsit módosítottam az eredeti elképzelésen, és így készült el a pompás sós tekercs sonkával, sajttal és paradicsommal töltve. Friss paradicsom helyett szárítottat használtam, sonka és sajt pedig gyakran fordul elő a hűtőszekrényben. Gyors, finom és ötletes vacsorának kiváló.
RECEPT MEGJELENÍTÉSE
Sárgarépás-borsós mártás húsokhoz
Hozzáadva: 25.2.2018
Nagyon egyszerű recept, ami a gyerekkoromat idézi. Anyukám rengetegszer készítette el a szinte klasszikusnak mondható sárgarépás-borsós mártást, amivel az iskolában is elég sokszor találkoztam. Én főleg párolt és natúr húsokhoz szolgálom fel, egy kevés burgonyával, de szerintem tökéletesen illik zsemlegombóchoz és knédlihez is. Néha a legegyszerűbb receptek a legjobbak és a legfinomabbak. Szerző: Rebeka
Előkészítés 45 perc
RECEPT MEGJELENÍTÉSE