TopReceptek.hu Húsételek Nyúl Fokhagymás-rozmaringos nyúlcomb
Fokhagymás-rozmaringos nyúlcomb
Recept Fokhagymás-rozmaringos nyúlcomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A nyúl kicsit alultérékelt husi, pedig finomabbnál finomabb fogásokat tudunk segítségével készíteni. A hús puha és ízletes, alacsony zsírtartalommal, magas tápanyag értékkel.

TopPetra TopPetra    ·   15.11.2020

Fokhagymás-rozmaringos nyúlcomb

A nyúl kicsit alultérékelt husi, pedig finomabbnál finomabb fogásokat tudunk segítségével készíteni. A hús puha és ízletes, alacsony zsírtartalommal, magas tápanyag értékkel.

Alapanyagok

Szükségünk lesz:

6 db
nyúlcomb
10 gerezd
fokhagyma
2 db
rozmaringág
2 db
kisebb vöröshagyma
100 g
szalonna
2 ev. kanál
vaj
2 ev. kanál
olívaolaj
Víz vagy alaplé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A nyúlcombot megmossuk, megszárítjuk. A szalonnát felcsíkozzuk, majd megspékeljük vele a combokat.
  2. A rozmaringot apróra vágjuk. A fokhagyma felét áttörjük, elkeverjük a rozmaringgal, olívaolajjal felöntjük, ízlés szerint sózzuk.
  3. A fokhagymás-rozmaringos olajjal alaposan megkenjük a combokat. 2 órát pihentetjük.
  4. A sütőtál alját kirakjuk a hagymával. Rátesszük a vajat, ha esetleg maradt szalonna, azt is. Rászórjuk a maradék, szeletekre vágott fokhagymát. Erre az ágyra fektetjük rá a pácolt nyúlcombokat. A tetejére tehetünk még rozmaring ágakat. Alaplével vagy vízzel felöntjük, majd lefedjük és 180 fokra előmelegített sütőben 1 órát sütjük. 1 óra elteltével levesszük a fedelet és addig sütjük, amíg szépen meg nem pirul a nyúlcomb.
  5. Pirítás közben a pecsenyelével meglocsoljuk, ha kell, akkor alaplével vagy vízzel még felöntjük.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása