Fokhagymás-sajtos cukkinifelfújt

A cukkiniszezon ezerrel pörög, és a boltok polcain is egyre olcsóbban lehet hozzájuk jutni. Persze a házi, piaci zsenge cukkininek nincs párja, de a bolti sem elhanyagolható. HA megvan a zöldség, akkor már csak le kell reszelni, elkeverni a hozzávalókkal, irány a sütő, és kész. A mostani felfújtat zúzott fokhagymával és reszelt sajttal dobtam fel. Szerző: Mineralka

Hozzáadta:, 4.7.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fokhagymás-sajtos cukkinifelfújt

Hozzávalók

3 bögrereszelt cukkini
2 dbvöröshagyma
4 dbtojás
250 greszelt sajt
300 gsonka
1 bögrebúzadara
1 csomagsütőpor
5 gerezdfokhagyma
1 kv. kanál
2 ev. kanálaprított petrezselyem
ízlés szerint őrölt bors és majoránna

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a 32x22 cm-es tepsit, az alját kivajazzuk és zsemlemorzsával beszórjuk.
  2. A cukkinit nagy lyukú reszelőn lereszeljük (előtte meghámoztam, bolti cukkinit használtam; viszont zsenge cukkini esetén a héja is maradhat), elkeverjük a többi hozzávalóval (a fokhagymát áttörjük).
  3. A cukkinis masszát beletesszük a tepsibe, 180 fokra előmelegített sütőben 50 percig sütjük.
  4. Kihűtjük, tálaljuk. Mi hidegen is nagyon szeretjük!