Fokhagymás-sajtos kenyérlepény serpenyőben

Recept Fokhagymás-sajtos kenyérlepény serpenyőben
KÜLDÖTT KÉPEK

Kis korongok jó sok fokhagymával és sajttal. Mi így szeretjük, karakteresen, nem spórolva az ízeken.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

300 gbúzafinomliszt
50 mlolaj
100 mlhideg víz
1 kv. kanál
1 kv. kanálsütőpor

Töltelék:

200 greszelt sajt
kenéshezolaj
kenéshezfokhagyma
tetejérezöldfűszer
ízlés szerint

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A lisztet a sütőporral, olajjal, vízzel és sóval tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztából golyókat formázunk, kilapítjuk, rászórjuk a sajtot, becsomagoljuk.
  3. Ismét kinyújtjuk, majd a korongot levés olajjal kikent serpenyőben aranyszínűre sütjük, mindkét oldalán.
  4. Fokhagyma, só, zöldfűszer kerül a tetejére, ízlés szerint. Akár olajjal elkeverhetjük ezeket, így visszük fel kis konyhai ecsettel.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás