TopReceptek.hu Főétkezések Reggeli Fokhagymás-sajtos kenyérlepény serpenyőben
Fokhagymás-sajtos kenyérlepény serpenyőben
Recept Fokhagymás-sajtos kenyérlepény serpenyőben
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   30.1.2022

Fokhagymás-sajtos kenyérlepény serpenyőben

Kis korongok jó sok fokhagymával és sajttal. Mi így szeretjük, karakteresen, nem spórolva az ízeken.

35 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

300 g
búzafinomliszt
50 ml
olaj
100 ml
hideg víz
1 kv. kanál
1 kv. kanál
sütőpor

Töltelék:

200 g
reszelt sajt
kenéshez
olaj
kenéshez
fokhagyma
tetejére
zöldfűszer
ízlés szerint
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A lisztet a sütőporral, olajjal, vízzel és sóval tésztává dolgozzuk.
  2. A tésztából golyókat formázunk, kilapítjuk, rászórjuk a sajtot, becsomagoljuk.
  3. Ismét kinyújtjuk, majd a korongot levés olajjal kikent serpenyőben aranyszínűre sütjük, mindkét oldalán.
  4. Fokhagyma, só, zöldfűszer kerül a tetejére, ízlés szerint. Akár olajjal elkeverhetjük ezeket, így visszük fel kis konyhai ecsettel.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása