Fokhagymás sertéscomb mustárral

Kitűnő ötlet egy ízletes vasárnapi ebédhez. Egyszerű, ugyanakkor rendkívül jó ízű étel, amit elég tepsibe tenni, és – ahogy mondani szokták – feltett lábbal várni, hogy elkészüljön. Mindent egy tepsiben süthetünk, aminek köszönhetően összeérnek az ízek, és – ami szintén szempont – nem kell sokat mosogatni utána. Köretként zöldsalátát szolgáltam fel, de főtt- vagy sültkrumplival is fogyasztható. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 9.10.2019
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fokhagymás sertéscomb mustárral

Hozzávalók

1 kgsertéscomb
3 evőkanálerősebb ízű mustár
1 evőkanálméz
2 evőkanálolaj
só, bors ízlés szerint
4 gerezdfokhagyma
2 dbvöröshagyma
víz, amit aláöntögetünk

Elkészítés menete

  1. Már szombat este előkészítettem a husit. A combba mélyen, csíkokban belevágtam, apróra vágott fokhagymát nyomkodtam bele, beletettem egy dobozba, a tetejét pedig megkentem a páccal. Hűtöbe tettem. Reggel áttettem a husit egy tepsire, és egy kis vizet öntöttem alá. A tepsi széle felől lilahagyma-karikákat tettem a húsra.
  2. Pác: a mustárt, mézet, borsot és olajat alaposan elkeverjük egymással, majd bekenjük vele a hús felületét.
  3. Ezt követően a husit előmelegített sütőbe tesszük, és alufóliával lefedve nagyjából másfél óráig sütjük 180 fokon. Ezt követően leszedjük a fóliát, és tovább sütjük, amíg olyan roppanós nem lesz a teteje, amilyennek szeretjük.
  4. Salátával vagy krumplival szolgáljuk fel.