Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával
Nem tudom, mi a finomabb: a párolt káposzta vagy a fokhagymás hús. Ha nem tudunk választani, nincs mese, mind a kettő el kell készíteni. Szerző: Nada I (Rebeka)
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2021
Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
Húshoz:
500 gsertésnyak
5 gerezdfokhagyma
50 gszalonna
1 dbvöröshagyma
2 ev. kanálolaj
Ízlés szerintfrissen őrölt bors
1 ev. kanálzsír
Káposztához:
1 dbkisebb fej káposzta
4 gerezdfokhagyma
Ízlé szerintsó és bors
Rántás:
30 gzsíros szalonna
2 ev. kanálfinomliszt
- A húst felkockázzuk (kb. 3x3 cm), sózzuk, zúzott fokhagymával elkeverjük, kevés olajat adunk hozzá, elkeverjük. Egy éjszakára edénybe tesszük, lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük.
- A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, hozzáaduk a vajat, majd a kockára vágott hagymát megpirítjuk.
- Hozzáadjuk a húst, majd addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ízlés szerint sózzuk, vízzel felöntjük, puhára főzzük. Akár kuktában is dolgozhatunk, ez rajtunk múlik.
- Amíg a hús puhul, nekilátunk a káposztának: félbe vágjuk, torzsáját eltávolítjuk, csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük, 200 ml vízzel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük. Leszűrjük, de a levét felfogjuk.
- A zsíros szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Hozzáadjuk a káposztához, a felfogott káposztalével ízlés szerint felöntjük. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesíthetjük, majd puhára főzzük.
Szerző: Naďa I. (Rebeka)
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Hovězí krk na česneku a dušená kapusta.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS