TopReceptek.hu Húsételek Marhahús Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával
Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával
Recept Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   10.10.2021

Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával

Nem tudom, mi a finomabb: a párolt káposzta vagy a fokhagymás hús. Ha nem tudunk választani, nincs mese, mind a kettő el kell készíteni. Szerző: Nada I (Rebeka)

Alapanyagok

Húshoz:

500 g
sertésnyak
5 gerezd
fokhagyma
50 g
szalonna
1 db
vöröshagyma
2 ev. kanál
olaj
Ízlés szerint
frissen őrölt bors
1 ev. kanál
zsír

Káposztához:

1 db
kisebb fej káposzta
4 gerezd
fokhagyma
Ízlé szerint
só és bors

Rántás:

30 g
zsíros szalonna
2 ev. kanál
finomliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst felkockázzuk (kb. 3x3 cm), sózzuk, zúzott fokhagymával elkeverjük, kevés olajat adunk hozzá, elkeverjük. Egy éjszakára edénybe tesszük, lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, hozzáaduk a vajat, majd a kockára vágott hagymát megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, majd addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ízlés szerint sózzuk, vízzel felöntjük, puhára főzzük. Akár kuktában is dolgozhatunk, ez rajtunk múlik.
  4. Amíg a hús puhul, nekilátunk a káposztának: félbe vágjuk, torzsáját eltávolítjuk, csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük, 200 ml vízzel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük. Leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  5. A zsíros szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Hozzáadjuk a káposztához, a felfogott káposztalével ízlés szerint felöntjük. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesíthetjük, majd puhára főzzük.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása