Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával

Recept Fokhagymás sertésnyak párolt káposztával

Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Nem tudom, mi a finomabb: a párolt káposzta vagy a fokhagymás hús. Ha nem tudunk választani, nincs mese, mind a kettő el kell készíteni. Szerző: Nada I (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 10.10.2021

Kategória: Marhahús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

Húshoz:

500 gsertésnyak
5 gerezdfokhagyma
50 gszalonna
1 dbvöröshagyma
2 ev. kanálolaj
Ízlés szerintfrissen őrölt bors
1 ev. kanálzsír

Káposztához:

1 dbkisebb fej káposzta
4 gerezdfokhagyma
Ízlé szerintsó és bors

Rántás:

30 gzsíros szalonna
2 ev. kanálfinomliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst felkockázzuk (kb. 3x3 cm), sózzuk, zúzott fokhagymával elkeverjük, kevés olajat adunk hozzá, elkeverjük. Egy éjszakára edénybe tesszük, lefedjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  2. A szalonnát felkockázzuk, zsírjára sütjük, hozzáaduk a vajat, majd a kockára vágott hagymát megpirítjuk.
  3. Hozzáadjuk a húst, majd addig pirítjuk, amíg a hús ki nem fehéredik. Ízlés szerint sózzuk, vízzel felöntjük, puhára főzzük. Akár kuktában is dolgozhatunk, ez rajtunk múlik.
  4. Amíg a hús puhul, nekilátunk a káposztának: félbe vágjuk, torzsáját eltávolítjuk, csíkokra vágjuk. Edénybe tesszük, 200 ml vízzel felöntjük, sózzuk, 10 percig főzzük. Leszűrjük, de a levét felfogjuk.
  5. A zsíros szalonnát kockára vágjuk, zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a lisztet, rántást készítünk. Hozzáadjuk a káposztához, a felfogott káposztalével ízlés szerint felöntjük. Zúzott fokhagymával, sóval és borssal ízesíthetjük, majd puhára főzzük.

Szerző: Naďa I. (Rebeka)

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás