Fokhagymás sült kenyér

Ha szeretjük a fokhagymát, akkor a fokhagymás sült kenyér egy igazi fokhagymás bomba. Nagyon egyszerű az elkészítése, csupán meg kell hozzá sütni a jó sok fokhagymát, majd vajjal, sajttal, petrezselyemzölddel és reszelt sajttal elkeverjük. Én csak egy kicsit sózom. Ezzel a sült fokhagymából készült krémmel kenjük meg a kenyereket, majd pár percig, magas hőfokon sütjük. Mit mondjak, nálunk igazi csemege, és ha bevállalós vendégeket várunk, akkor akár kis fokhagymás bagett falatkákat is készíthetünk

Hozzáadta:, 30.3.2017
Kategória: Előételek, falatkák
Fokhagymás sült kenyér

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
½ bögrevaj
3 fejfokhagyma
2 ev. kanálolívaolaj
1 dbkenyér
2 kv. kanálapróra vágott petrezselyemzöld
1 bögrereszelt sajt
csipet só

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a hozzávalókat. A fokhagyma fejeket megtisztítjuk, majd a tetejét levágjuk. Ideális esetben a fokhagymagerezdek „előbújnak” és látszódnak.
  2. A fokhagymafejeket egy alufóliával kibélelt tepsire tesszük, olívaolajjal meglocsoljuk. A fokhagymafejeket 170 fokon kb. 50 percig sütjük. A fokhagyma megpuhul, és fantasztikus lesz az íze.
  3. Miután a fokhagyma megsült, a húsát kinyomjuk, majd vékonyra szeleteljük (ha krémesebbre szeretnénk, akkor villával szétnyomkodjuk, pürésítjük). Elkeverjük a reszelt sajttal, vajjal és a petrezselyemzölddel. Megkóstoljuk, és ízlés szerint sózzuk.
  4. A kenyeret felszeleteljük, mindegyiket megkenjük a fokhagymás krémmel, majd kevés olajjal kikent tepsibe tesszük a kenyérszeleteket. 240 fokon 3-4 percig sütjük (grill funkció).

Forrás: Vk