Fokhagymás-szalonnás sertéscomb
Igazi kiadós vasárnapi ebéd. Jó nagy adag husival, finom fűszerekkel, karakteres ízekkel. Szerző: Marta
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022
Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
600 gsertéscomb
szükség szerintolaj
szalonna
5 gerezdfokhagyma
kb. 1 evőkanálbúzafinomliszt
kb. 150 mlalaplé
só és bors
- A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, kevés olajon mindkét felét lepirítjuk. A serpenyőben, amiben a hús is sül, a szalonnaszeleteket is megsütjük – kakastaréjt készítünk. Amikor a hús és szalonna is megsült, a szeletekre vágott szalonnát is megfuttatjuk a serpenyőben.
- A serpenyőbe kevés lisztet szórunk, alaplével felöntjük, ízlés szerint ízesítjük. Beletesszük a húst, szalonnát, fokhagymát. Lefedjük, addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Szükség szerint tovább ízesítjük.
- Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Selské kotlety se slaninou a česnekem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Sedliacke kotlety so slaninou a cesnakom.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Chłopskie kotlety z boczkiem i czosnkiem.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS