TopReceptek.hu Húsételek Sertéshús Fokhagymás-szalonnás sertéscomb
Fokhagymás-szalonnás sertéscomb
Recept Fokhagymás-szalonnás sertéscomb
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Igazi kiadós vasárnapi ebéd. Jó nagy adag husival, finom fűszerekkel, karakteres ízekkel. Szerző: Marta

TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Fokhagymás-szalonnás sertéscomb

Igazi kiadós vasárnapi ebéd. Jó nagy adag husival, finom fűszerekkel, karakteres ízekkel. Szerző: Marta

55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
600 g
sertéscomb
szükség szerint
olaj
szalonna
5 gerezd
fokhagyma
kb. 1 evőkanál
búzafinomliszt
kb. 150 ml
alaplé
só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
55 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, kevés olajon mindkét felét lepirítjuk. A serpenyőben, amiben a hús is sül, a szalonnaszeleteket is megsütjük – kakastaréjt készítünk. Amikor a hús és szalonna is megsült, a szeletekre vágott szalonnát is megfuttatjuk a serpenyőben.
  2. A serpenyőbe kevés lisztet szórunk, alaplével felöntjük, ízlés szerint ízesítjük. Beletesszük a húst, szalonnát, fokhagymát. Lefedjük, addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Szükség szerint tovább ízesítjük.
  3. Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása