Fokhagymás-szalonnás sertéscomb

Recept Fokhagymás-szalonnás sertéscomb

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Igazi kiadós vasárnapi ebéd. Jó nagy adag husival, finom fűszerekkel, karakteres ízekkel. Szerző: Marta

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

600 gsertéscomb
szükség szerintolaj
szalonna
5 gerezdfokhagyma
kb. 1 evőkanálbúzafinomliszt
kb. 150 mlalaplé
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst megtisztítjuk, felszeleteljük, kiklopfoljuk. Sózzuk és borsozzuk, kevés olajon mindkét felét lepirítjuk. A serpenyőben, amiben a hús is sül, a szalonnaszeleteket is megsütjük – kakastaréjt készítünk. Amikor a hús és szalonna is megsült, a szeletekre vágott szalonnát is megfuttatjuk a serpenyőben.
  2. A serpenyőbe kevés lisztet szórunk, alaplével felöntjük, ízlés szerint ízesítjük. Beletesszük a húst, szalonnát, fokhagymát. Lefedjük, addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul. Szükség szerint tovább ízesítjük.
  3. Vajas-petrezselymes burgonyával tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás