Fokhagymás szelet sütőben
A hússzeleteket millió módon el lehet készíteni. Én a gyors és egyszerű megoldások híve vagyok, ezért is szeretem a fokhagymás tepsis szeletet. A húst kicsit kiklopfolom, sózom és borsozom, tepsibe teszem, megkenem a finom mártással, tetejét sajttal megszóróm, majd egész egyszerűen készre sütöm. Burgonyával vagy rizzsel tálalom. Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2020
Kategória: Főétkezések, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
1 kgsertéshús
3 ev. kanálsűrített paradicsom
2 ev. kanáltejföl
2 ev. kanálmajonéz
1 ev. kanálmustár
5 gerezdfokhagyma
150 greszelni való sajt
ízlés szerint só és bors
- A húst megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, óvatosan kiklopfoljuk. Mindkét felét sózzuk és borsozzuk, majd tepsibe vagy sütőtálba tesszük.
- A sűrített paradicsomot, tejfölt, majonézt, mustárt és zúzott fokhagymát elkeverjük.
- A keveréket rákenjük a hússzeletekre, reszelt sajttal megszórjuk.
- 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütési időt a hús vastagsága is meghatározza. Ha a szeletek vastagabban, tovább sütjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Česnekové řízky zapečené v troubě.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Knoblauch-Schnitzel aus dem Ofen an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS