Fokhagymás szelet sütőben

A hússzeleteket millió módon el lehet készíteni. Én a gyors és egyszerű megoldások híve vagyok, ezért is szeretem a fokhagymás tepsis szeletet. A húst kicsit kiklopfolom, sózom és borsozom, tepsibe teszem, megkenem a finom mártással, tetejét sajttal megszóróm, majd egész egyszerűen készre sütöm. Burgonyával vagy rizzsel tálalom. Szerző: Triniti

Hozzáadta:, 8.7.2020
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fokhagymás szelet sütőben

Hozzávalók

1 kgsertéshús
3 ev. kanálsűrített paradicsom
2 ev. kanáltejföl
2 ev. kanálmajonéz
1 ev. kanálmustár
5 gerezdfokhagyma
150 greszelni való sajt
ízlés szerint só és bors

Elkészítés menete

  1. A húst megmossuk, megszárítjuk, felszeleteljük, óvatosan kiklopfoljuk. Mindkét felét sózzuk és borsozzuk, majd tepsibe vagy sütőtálba tesszük.
  2. A sűrített paradicsomot, tejfölt, majonézt, mustárt és zúzott fokhagymát elkeverjük.
  3. A keveréket rákenjük a hússzeletekre, reszelt sajttal megszórjuk.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30 percig sütjük. A sütési időt a hús vastagsága is meghatározza. Ha a szeletek vastagabban, tovább sütjük.