TopReceptek.hu Előételek, falatkák Sósak Fokhagymás szeletek
Fokhagymás szeletek
Recept Fokhagymás szeletek
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   9.8.2020

Fokhagymás szeletek

Aki szereti a fokhagymát, az biztos értékelni fogja ezeket a tökéletes fokhagymás szeleteket! Az alapja kelt tészta, de mivel nem volt otthon klasszikus, friss élesztő, csak por, ezt használtam. Vékonyra, kb. 3 mm-esre nyújtottam a megkelt fokhagymás tésztát, majd megkentem a fokhagymás vajjal, és került rá sajt is bőven. 7 perc a forró sütőben, és el is készült.

70 perc
Elkészítés
7 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

2 bögre
finomliszt
6 gerezd
fokhagyma
1/2 bögre
langyos víz
1 kv. kanál
szárított élesztő
1/2 kv. kanál
bors
1 kv. kanál
kristálycukor
1 kv. kanál

Tésztára:

25 g
vaj
6 gerezd
fokhagyma
2 ev. kanál
petrezselyemzöld
1 bögre
reszelt mozzarella
2 ev. kanál
reszelt parmezán
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A finomlisztet, zúzott fokhagymát, sót és borsot elkeverjük. Az élesztőport beleszórjuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd miután felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, 45-60 percig kelesztjük ().
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. A megkelt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, rákenjük a vajat. Ezután szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal, majd erre kerül a parmezán.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása