Fokhagymás szeletek

Aki szereti a fokhagymát, az biztos értékelni fogja ezeket a tökéletes fokhagymás szeleteket! Az alapja kelt tészta, de mivel nem volt otthon klasszikus, friss élesztő, csak por, ezt használtam. Vékonyra, kb. 3 mm-esre nyújtottam a megkelt fokhagymás tésztát, majd megkentem a fokhagymás vajjal, és került rá sajt is bőven. 7 perc a forró sütőben, és el is készült.

Hozzáadta:, 9.8.2020
Kategória: Előételek, falatkák, Sósak
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fokhagymás szeletek

Hozzávalók

Tészta:
2 bögrefinomliszt
6 gerezdfokhagyma
1/2 bögrelangyos víz
1 kv. kanálszárított élesztő
1/2 kv. kanálbors
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál
Tésztára:
25 gvaj
6 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálpetrezselyemzöld
1 bögrereszelt mozzarella
2 ev. kanálreszelt parmezán

Elkészítés menete

  1. A finomlisztet, zúzott fokhagymát, sót és borsot elkeverjük. Az élesztőport beleszórjuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd miután felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, 45-60 percig kelesztjük ().
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. A megkelt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, rákenjük a vajat. Ezután szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal, majd erre kerül a parmezán.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika