Fokhagymás szeletek

Recept Fokhagymás szeletek
KÜLDÖTT KÉPEK

Aki szereti a fokhagymát, az biztos értékelni fogja ezeket a tökéletes fokhagymás szeleteket! Az alapja kelt tészta, de mivel nem volt otthon klasszikus, friss élesztő, csak por, ezt használtam. Vékonyra, kb. 3 mm-esre nyújtottam a megkelt fokhagymás tésztát, majd megkentem a fokhagymás vajjal, és került rá sajt is bőven. 7 perc a forró sütőben, és el is készült.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

2 bögrefinomliszt
6 gerezdfokhagyma
1/2 bögrelangyos víz
1 kv. kanálszárított élesztő
1/2 kv. kanálbors
1 kv. kanálkristálycukor
1 kv. kanál

Tésztára:

25 gvaj
6 gerezdfokhagyma
2 ev. kanálpetrezselyemzöld
1 bögrereszelt mozzarella
2 ev. kanálreszelt parmezán

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A finomlisztet, zúzott fokhagymát, sót és borsot elkeverjük. Az élesztőport beleszórjuk a langyos vízbe, hozzáadjuk a cukrot, elkeverjük, majd miután felfutott, hozzáadjuk a lisztes keverékhez. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük, 45-60 percig kelesztjük ().
  2. A vajat felolvasztjuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és az apróra vágott petrezselyemzöldet.
  3. A megkelt tésztát kb. 3 mm vastagra nyújtjuk, rákenjük a vajat. Ezután szórjuk meg a reszelt mozzarella sajttal, majd erre kerül a parmezán.
  4. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 7 percig sütjük. Felszeleteljük, tálaljuk.

Forrás: Coolinarika

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás