Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek

Ha már unjuk a szokásos burgonyás köreteket és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor a fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek a tökéletes választás. Az elkészítése rendkívül egyszerű, nem kíván különleges trükköket, viszont az íze magáért beszél. Bevallom, én már fő fogásnak is tálaltam, és a család mind a 10 ujját megnyalta utána. Néha egy kis ketchuppal és majonézzel megbolondították, de nekem így is tökéletes volt. Ha egy kis újításra vágyunk, akkor mindenképp érdemes kipróbálni. A mi konyhánkban és családunkban bevált.

Hozzáadta:Babu27, 5.1.2017
Kategória: Főételek, Köretek
Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
5 dbburgonya
100 gvaj
5 ev. kanálreszelt parmezán
1 ev. kanáltejföl
3 gerezdfokhagyma
3 ev. kanálapróra vágott petrezselyemzöld

Elkészítés menete

  1. A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük.
  2. Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
  3. A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel.
  4. A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!

 

Forrás: Vk