Fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek

Hozzáadta: Babu27, 5.1.2017
Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tepsis burgonya
Ha már unjuk a szokásos burgonyás köreteket és egy kis újítást szeretnénk vinni a mindennapokba, akkor a fokhagymás-tejfölös-sajtos feltéttel sült burgonyaszeletek a tökéletes választás. Az elkészítése rendkívül egyszerű, nem kíván különleges trükköket, viszont az íze magáért beszél. Bevallom, én már fő fogásnak is tálaltam, és a család mind a 10 ujját megnyalta utána. Néha egy kis ketchuppal és majonézzel megbolondították, de nekem így is tökéletes volt. Ha egy kis újításra vágyunk, akkor mindenképp érdemes kipróbálni. A mi konyhánkban és családunkban bevált.
Hozzáadta: Babu27, 5.1.2017
Kategória: Főételek, Köretek, Hús nélkül, Főétkezések, Ebéd, Burgonya, Tepsis burgonya
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
- A burgonyát megmossuk, kb. centi vastag szeletekre vágjuk és puhára főzzük.
- Amíg a burgonyát főzzük, elkészítjük a feltétet: a zúzott fokhagymát elkeverjük a vajjal, sózzuk és borsozzuk. Belekeverjük a parmezánt és az apróra vágott petrezselyemzöldet, végül a tejfölt.
- A főt burgonyáról leitatjuk a felesleges vizet, egy sütőpapírral kibélelt tepsire tesszük, majd megkenjük a feltéttel – krémmel.
- A burgonyát 220 fokon 10-15 percig sütjük. Jó étvágyat!
Forrás: Vk