TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Foltos csokoládés-joghurtkrémes szelet
Foltos csokoládés-joghurtkrémes szelet
Recept Foltos csokoládés-joghurtkrémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A sütemény neve nem rejt zsákbamacskát. Finom csokoládés tészta képezi az alapját, amire rákerül a puha, krémes joghurtkrém, a tetejét pedig csokoládéból készült finom kis foltok díszítik. Ennyit takar a foltos csokoládés-joghurtkrémes szelet, amit kicsik és nagyok is örömmel fogyasztanak. A csokis tészta önmagában is pompás, a krém, ami a tetejére kerül, pedig más krémmel, ízesítéssel is helyettesíthető. Szerző: Jaja79

TopPetra TopPetra    ·   10.2.2018

Foltos csokoládés-joghurtkrémes szelet

A sütemény neve nem rejt zsákbamacskát. Finom csokoládés tészta képezi az alapját, amire rákerül a puha, krémes joghurtkrém, a tetejét pedig csokoládéból készült finom kis foltok díszítik. Ennyit takar a foltos csokoládés-joghurtkrémes szelet, amit kicsik és nagyok is örömmel fogyasztanak. A csokis tészta önmagában is pompás, a krém, ami a tetejére kerül, pedig más krémmel, ízesítéssel is helyettesíthető. Szerző: Jaja79

35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

200 g
étcsokoládé
100 g
vaj
30 g
kakaó
100 g
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
csipet só
3 db
tojás
100 ml
tej
100 g
búzafinomliszt

Krém:

400 g
natúr joghurt
150 g
porcukor
10 g
zselatinpor
1 csomag
vaníliacukor
300 ml
habtejszín

Tetejére:

50 g
étcsokoládé
1 kv. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Egy 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. A csokoládét, vajat és kakaót gőzfürdő felett felolvasztjuk és elkeverjük. Egy másik tálban a tojást egy kevés sóval, vaníliacukorral és kristálycukorral habosra verjük. Ezután a habba beledolgozzuk a csokoládés keveréket és a tejet. Hozzáadjuk a lisztet, majd az egészet beleöntjük a tepsibe. 20 – 25 percig sütjük. Miután a tészta megsült, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  3. A joghurtot elkeverjük a cukorral. A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint elkészítjük, beledolgozzuk a joghurtos keverékbe. A habtejszínből tejszínhabot készítünk, ezt is belekeverjük a joghurtos masszához. Az elkészült krémet rákenjük a csokoládés tészta tetejére, elegyengetjük és 2-3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A csokoládét gőzfürdő felett felolvasztjuk, az olajat hozzáadjuk. Ezzel díszítjük a süteményt - foltokat.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása