Foltos sajttorta

Ez a foltos sajttorta még a legigényesebb süteményimádókat is megörvendezteti. A gyerekek pedig egyenesen imádni fogják. Nemcsak ízre, hanem külalakra is tökéletes.

Hozzáadta:, 14.9.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Foltos sajttorta

Hozzávalók

Tésztához:
1 bögredarált háztartási keksz
1/4 bögrekakaó
2 ev. kanálkristálycukor
1/4 bögreolvasztott vaj
Krémhez:
1/2 bögreporcukor
2 dbtojás
1 kv. kanál vaníliacukor
2/3 bögretejföl
30 mlolvasztott csokoládé
500 gnatúr krémsajt

Elkészítés menete

  1. A sütőt 150 °C-ra előmelegítjük, egy tepsit pedig sütőpapírral kibélelünk.
  2. Egy kisebb tálba beleöntjük a darált háztartási kekszet, hozzáadjuk a cukrot, kakaót és olvasztott vajat. Összekeverjük és rátesszük a sütőpapírra, egyenletesen eloszlatjuk.
  3. Egy másik tálban simára keverjük a krémsajtot (ha még nem sima). Folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk a cukrot, majd egyenként a tojásokat. Minden tojás után alaposan összekeverjük. A tejfölhöz hozzákeverjük a vaníliacukrot, és ezt is hozzáadjuk a krémsajthoz. Az így elkészült lágy és sima masszát két részre osztjuk.
  4. Az egyik felét rákanalazzuk a darált kekszre, a másik felét félretesszük.
  5. A csokoládét gőzfürdő felett megolvasztjuk és hozzákeverjük a félretett krémsajtos masszát.
  6. A csokoládés krémet egy habzsákba töltjük és a csokoládémentes krémre csokoládés köröket nyomunk.
  7. A süteményt betesszük a sütőbe és körülbelül 1 óra alatt készre sütjük. Ezután a sütőt lekapcsoljuk, de a süteményt még nem vesszük ki. Legalább 1 órát a sütőben hagyjuk, ezután a süteményt hűtőszekrénybe tesszük legalább 24 órára.
  8. A süteményt forró vízbe mártott késsel szeleteljük fel. Jó étvágyat!