Foltos szelet tejfölös öntettel
A foltos szelet nem más, mint gyakorlatilag lágy piskóta, amit két részre szedünk, és az egyiket kakaóporral bolondítjuk meg. Ezt a két típusú tésztát és a pudingot tesszük bele a tepsibe, majd miután készre sült, a kristálycukorral és vaníliacukorral ízesített tejföllel kenjük meg. A végeredmény zseniális! Egyszerű és nagyszerű, igazi csemege az unalmas hétköznapokra.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 17.3.2020
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojás
250 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mlforró víz
250 grétesliszt
1 csomagvaníliacukor
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
Szükségünk lesz még:
2 csomagcsokoládé ízű pudingpor
1 ltej
6 ev. kanálkristálycukor
Öntet:
600 mltejföl
5 ev. kanálkristálycukor
4 csomag vaníliacukor
- A tojásfehérjét a kristálycukorral és vaníliacukorral habbá verjük. Ezután dolgozzuk bele egyenként a tojássárgát, az olajat, a vizet, végül a sütőporral elkevert lisztet. A tésztát két részre osztjuk, majd az egyikhez hozzáadjuk a kakaóport.
- A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk.
- A világos tésztát kivajazott és liszttel beszórt, 25x35 cm-es tepsibe öntjük, majd erre csorgatjuk rá foltokban a pudingot és a kakaós tésztát.%1%2
- 180 fokra előmelegített sütőben, kb. 25-30 perc alatt készre sütjük. Akkor jó, ha már a tészta elkezd elválni a tepsi oldaláról.
- A még forró tésztára rákenjük a vaníliacukor, kristálycukor és tejföl keverékét. Elegyengetjük, kihűtjük, hűtőszekrénybe tesszük.%3%4%5
Forrás: Coolinarika
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS