Fordított almás szelet pudingkrémmel

Recept Fordított almás szelet pudingkrémmel
KÜLDÖTT KÉPEK

Az éléskamrát elnézve egyértelmű volt, hogy a sok almával kezdeni kell valamit. El is döntöttem, hogy bizony ebből édesség lesz, mégpedig a fordított almás szelet, pudingkrémmel. Nemcsak azért, mert alma kell bele, hanem azért is, mert brutálisan finom! Az almát nem bonyolítottam agyon, csak vékonyre szeleteltem és vaníliacukorral megszórtam. A tészta pihe-puha, szaftos, a pudingos krém pedig magáért beszél! Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Alap:

kb. 10 dbalma
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálzsemlemorzsa

Tészta:

3 dbtojás
160 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mlmeleg víz
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
csipet só

Krém:

1/2 ltej
3 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
100 gvaj
400 gtejföl

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, vékonyra szeleteljük.
  2. Egy kisebb, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk (32x22 cm), zsemlemorzsával megszórjuk, rárakjuk a felszeletelt almát, megszórjuk a vaníliacukorral, a tetejére ráöntjük a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Miután a tészta megsült, kifordítjuk a tepsiből (így az almás réteg kerül felülre), a sütőpapírt eltávolítjuk, majd megkenjük a krémmel. A tetejét reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A krémhez a tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és még amíg meleg, beledolgozzuk a puha vajat. Kihűtjük, majd kézi robotgéppel beledolgozzuk a tejfölt.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás