TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Fordított almás szelet pudingkrémmel
Fordított almás szelet pudingkrémmel
Recept Fordított almás szelet pudingkrémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az éléskamrát elnézve egyértelmű volt, hogy a sok almával kezdeni kell valamit. El is döntöttem, hogy bizony ebből édesség lesz, mégpedig a fordított almás szelet, pudingkrémmel. Nemcsak azért, mert alma kell bele, hanem azért is, mert brutálisan finom! Az almát nem bonyolítottam agyon, csak vékonyre szeleteltem és vaníliacukorral megszórtam. A tészta pihe-puha, szaftos, a pudingos krém pedig magáért beszél! Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   9.11.2019

Fordított almás szelet pudingkrémmel

Az éléskamrát elnézve egyértelmű volt, hogy a sok almával kezdeni kell valamit. El is döntöttem, hogy bizony ebből édesség lesz, mégpedig a fordított almás szelet, pudingkrémmel. Nemcsak azért, mert alma kell bele, hanem azért is, mert brutálisan finom! Az almát nem bonyolítottam agyon, csak vékonyre szeleteltem és vaníliacukorral megszórtam. A tészta pihe-puha, szaftos, a pudingos krém pedig magáért beszél! Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

kb. 10 db
alma
1 csomag
vaníliacukor
3 ev. kanál
zsemlemorzsa

Tészta:

3 db
tojás
160 g
kristálycukor
100 ml
olaj
100 ml
meleg víz
250 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
csipet só

Krém:

1/2 l
tej
3 ev. kanál
kristálycukor
2 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
vaj
400 g
tejföl
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, vékonyra szeleteljük.
  2. Egy kisebb, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk (32x22 cm), zsemlemorzsával megszórjuk, rárakjuk a felszeletelt almát, megszórjuk a vaníliacukorral, a tetejére ráöntjük a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Miután a tészta megsült, kifordítjuk a tepsiből (így az almás réteg kerül felülre), a sütőpapírt eltávolítjuk, majd megkenjük a krémmel. A tetejét reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A krémhez a tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és még amíg meleg, beledolgozzuk a puha vajat. Kihűtjük, majd kézi robotgéppel beledolgozzuk a tejfölt.
Hozzászólás a recepthez
Ibolyacska    ·   22.2.2022   ·   Válasz   ·  

nagyon fincsik lehetnek mind....

Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása