Fordított almás szelet pudingkrémmel

Az éléskamrát elnézve egyértelmű volt, hogy a sok almával kezdeni kell valamit. El is döntöttem, hogy bizony ebből édesség lesz, mégpedig a fordított almás szelet, pudingkrémmel. Nemcsak azért, mert alma kell bele, hanem azért is, mert brutálisan finom! Az almát nem bonyolítottam agyon, csak vékonyre szeleteltem és vaníliacukorral megszórtam. A tészta pihe-puha, szaftos, a pudingos krém pedig magáért beszél! Szerző: Danka

Hozzáadta:, 9.11.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fordított almás szelet pudingkrémmel

Hozzávalók

Alap:
kb. 10 dbalma
1 csomagvaníliacukor
3 ev. kanálzsemlemorzsa
Tészta:
3 dbtojás
160 gkristálycukor
100 mlolaj
100 mlmeleg víz
250 grétesliszt
1 csomagsütőpor
csipet só
Krém:
1/2 ltej
3 ev. kanálkristálycukor
2 csomagvanília ízű pudingpor
100 gvaj
400 gtejföl

Elkészítés menete

  1. Az almát meghámozzuk, csutkáját kivágjuk, vékonyra szeleteljük.
  2. Egy kisebb, magas falú tepsit sütőpapírral kibélelünk (32x22 cm), zsemlemorzsával megszórjuk, rárakjuk a felszeletelt almát, megszórjuk a vaníliacukorral, a tetejére ráöntjük a tésztát, majd 170 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  3. A tésztához a tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a vizet és az olajat, beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül óvatosan beleforgatjuk a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  4. Miután a tészta megsült, kifordítjuk a tepsiből (így az almás réteg kerül felülre), a sütőpapírt eltávolítjuk, majd megkenjük a krémmel. A tetejét reszelt csokoládéval, esetleg kakaóval díszíthetjük. Hűtőszekrénybe tesszük.
  5. A krémhez a tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Levesszük a tűzről és még amíg meleg, beledolgozzuk a puha vajat. Kihűtjük, majd kézi robotgéppel beledolgozzuk a tejfölt.