„Fordított” almás szelet

Hozzáadta: Babu27, 8.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Pudingos receptek
KÜLDÖTT KÉPEK
A Fordított almás szelet onnét kapta a nevét, hogy tényleg fordított sorrendben készül el. Először a felszeletelt és ízesített alma kerül a sütőbe, majd miután megsült, ráöntjük a tésztát, és ezt is megsütjük. A süteményt a tejszínhabos-pudingos krém teszi igazán felejthetetlenné. A tetejét mandulaszirommal vagy reszelt csokoládéval díszítem. Szerencsére nem egy bonyolult recept, mindenki megbirkózik az elkészítésével.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 8.2.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Szükségünk lesz:
4-5 dbalma
1 bögrekristálycukor
1 csomagfahéjas cukor
Tészta:
4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Krém:
400 mltej
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálkristálycukor
250 mlhabtejszín
- Egy 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
- Miután meghűlt, a süteményt kifordítjuk a tepsiből és levesszük róla a sütőpapírt.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS