„Fordított” almás szelet

Recept „Fordított” almás szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A Fordított almás szelet onnét kapta a nevét, hogy tényleg fordított sorrendben készül el. Először a felszeletelt és ízesített alma kerül a sütőbe, majd miután megsült, ráöntjük a tésztát, és ezt is megsütjük. A süteményt a tejszínhabos-pudingos krém teszi igazán felejthetetlenné. A tetejét mandulaszirommal vagy reszelt csokoládéval díszítem. Szerencsére nem egy bonyolult recept, mindenki megbirkózik az elkészítésével.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

4-5 dbalma
1 bögrekristálycukor
1 csomagfahéjas cukor

Tészta:

4 dbtojás
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1/2 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor

Krém:

400 mltej
1 csomagvaníliapuding
3 ev. kanálkristálycukor
250 mlhabtejszín

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy 25x35 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a sütőt 180 fokra előmelegítjük.
  2. Az almát megtisztítjuk, meghámozzuk, vékonyra felszeleteljük, majd beletesszük a sütőbe. Kristálycukorral és fahéjas cukorral megszórjuk, majd fél órára betesszük az előmelegített sütőbe.
  3. A tojást a vaníliacukorral habosra verjük. Beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a keveréket ráöntjük a sült almára. További 20 percre visszatesszük a sütőbe. Miután a sütési idő lejárt, kivesszük a sütőből és kihűtjük.
  4. Miután meghűlt, a süteményt kifordítjuk a tepsiből és levesszük róla a sütőpapírt.
  5. A tejben elkeverjük a kristálycukrot és a pudingport – ügyeljünk arra, hogy csomómentes legyen. Feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. Amikor a puding már kihűlt, kézi robotgéppel beledolgozzuk a felvert tejszínhabot, majd a krémet rákanalazzuk az almára.
  6. A krémet elegyengetjük, a tetejét mandulaszirommal vagy reszelt csokoládéval megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás