Fordított almás szelet tejszínhabbal

Recept Fordított almás szelet tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

Ősz, alma, fahéj, édesség, melegség, tejszínhab, kávé... Még lehetne sokáig sorolni azokat az ötleteket és képeket, amik az ősszel és süteményekkel kapcsolatban megjelennek a fejemben. Biztos mindenkinek más jut erről az eszébe, de az alma, és főleg ez a fordított szelet tejszínhabbal nálam előkelő helyen szerepel. Szerző: Mineralka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Almás réteg:

2 kgalma
4 ev. kanálkristálycukor
2 kv. kanálfahéj

Tészta:

3 dbtojás
300 mlkristálycukor
1 csomagvaníliacukor
150 mlolaj
200 mltej
500 mlrétesliszt
1 csomagsütőpor

Szükségünk lesz még:

500 mlhabtejszín
2 csomagvaníliacukor
1 csomaghabfixáló

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját kivágjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kis lángon elkezdjük párolni.
  2. Előkészítjük a tepsit, az alját alufóliával kibéleljük és erre tesszük rá a párolt almát. Elegyengetjük
  3. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát ráöntjük az almára. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és kifordítjuk a tepsiből.
  5. A kihűlt tészta tetejére rákenjük a vaníliacukorral és habfixálóval kemény habbá vert habtejszínt.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás