TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Fordított almás szelet tejszínhabbal
Fordított almás szelet tejszínhabbal
Recept Fordított almás szelet tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.11.2020

Fordított almás szelet tejszínhabbal

Ősz, alma, fahéj, édesség, melegség, tejszínhab, kávé... Még lehetne sokáig sorolni azokat az ötleteket és képeket, amik az ősszel és süteményekkel kapcsolatban megjelennek a fejemben. Biztos mindenkinek más jut erről az eszébe, de az alma, és főleg ez a fordított szelet tejszínhabbal nálam előkelő helyen szerepel. Szerző: Mineralka

45 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Almás réteg:

2 kg
alma
4 ev. kanál
kristálycukor
2 kv. kanál
fahéj

Tészta:

3 db
tojás
300 ml
kristálycukor
1 csomag
vaníliacukor
150 ml
olaj
200 ml
tej
500 ml
rétesliszt
1 csomag
sütőpor

Szükségünk lesz még:

500 ml
habtejszín
2 csomag
vaníliacukor
1 csomag
habfixáló
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát meghámozzuk, félbe vágjuk, csutkáját kivágjuk, majd nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és a fahéjat, majd kis lángon elkezdjük párolni.
  2. Előkészítjük a tepsit, az alját alufóliával kibéleljük és erre tesszük rá a párolt almát. Elegyengetjük
  3. A tojást a cukorral és vaníliacukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat, majd a sütőporral elkevert lisztet.
  4. A tésztát ráöntjük az almára. 200 fokra előmelegített sütőben kb. 20 percig sütjük. Miután megsült, kihűtjük és kifordítjuk a tepsiből.
  5. A kihűlt tészta tetejére rákenjük a vaníliacukorral és habfixálóval kemény habbá vert habtejszínt.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása