TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Fordított csirkeszelet burgonyapürével
Fordított csirkeszelet burgonyapürével
Recept Fordított csirkeszelet burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egy kis változatosság a mindennapokra. Finom csirkemell, kicsit másképp, úgy, ahogy mi szeretjük. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   14.8.2021

Fordított csirkeszelet burgonyapürével

Egy kis változatosság a mindennapokra. Finom csirkemell, kicsit másképp, úgy, ahogy mi szeretjük. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
2 db
csirkemell filé
2-3 db
tojás
tzsemlemorzsa
zsír vagy olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
15 perc
Sütés/főzés
  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, minden oldalát sózzuk.
  2. Zsemlemorzsába forgatjuk, kezünkkel jól belenyomjuk a zsemlemorzsát a húsba. Az eredeti recept szerint a zsemlemorzsát papírra kell szórni, erre tesszük rá a húst, majd pedig a zsemlemorzsát be kell „ütni” a húsba. Én ettől most eltekintettem, mert szerintem ettől elég nagy kosz keletkezne a konyhában, ahogy a zsemlemorzsa az ütögetéstől száll minden irányba.
  3. A tojást felverjük, majd ebbe is beleforgatjuk a hússzeleteket.
  4. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük bő, forró zsiradékban.
  5.  
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása