Fordított csirkeszelet burgonyapürével

Recept Fordított csirkeszelet burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Egy kis változatosság a mindennapokra. Finom csirkemell, kicsit másképp, úgy, ahogy mi szeretjük. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 14.8.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Csirkehús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

2 dbcsirkemell filé
2-3 dbtojás
tzsemlemorzsa
zsír vagy olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A csirkemellet 4 szeletre vágjuk, kissé kiklopfoljuk, minden oldalát sózzuk.
  2. Zsemlemorzsába forgatjuk, kezünkkel jól belenyomjuk a zsemlemorzsát a húsba. Az eredeti recept szerint a zsemlemorzsát papírra kell szórni, erre tesszük rá a húst, majd pedig a zsemlemorzsát be kell „ütni” a húsba. Én ettől most eltekintettem, mert szerintem ettől elég nagy kosz keletkezne a konyhában, ahogy a zsemlemorzsa az ütögetéstől száll minden irányba.
  3. A tojást felverjük, majd ebbe is beleforgatjuk a hússzeleteket.
  4. Mindkét oldalát aranyszínűre sütjük bő, forró zsiradékban.
  5.  
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás