TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma „Fordított” mákos-almás kocka
„Fordított” mákos-almás kocka
Recept „Fordított” mákos-almás kocka
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ebben az esetben a „fordított” a sütési technikát jelenti. A „fordított” mákos-almás kockánál a sütőpapírral kibélelt tepsibe először az almás tölteléket/réteget tesszük, majd erre kerül rá a finom mákos tészta. Miután készre sütöttük, egyszerűen kifordítjuk, kihűtjük, díszítjük. Mi nagyon szeretjük, mert a tészta puha, lágy, ráadásul mákos, az almás töltelék pedig önmagáért beszél. Az almás töltelékhez vaníliacukrot, cukrot és fahéjat is kevertem, ez ízlés dolga, így bátran lehet módosítani a hozzávalók mennyiségén. Szerző: Blazena

TopPetra TopPetra    ·   27.9.2019

„Fordított” mákos-almás kocka

Ebben az esetben a „fordított” a sütési technikát jelenti. A „fordított” mákos-almás kockánál a sütőpapírral kibélelt tepsibe először az almás tölteléket/réteget tesszük, majd erre kerül rá a finom mákos tészta. Miután készre sütöttük, egyszerűen kifordítjuk, kihűtjük, díszítjük. Mi nagyon szeretjük, mert a tészta puha, lágy, ráadásul mákos, az almás töltelék pedig önmagáért beszél. Az almás töltelékhez vaníliacukrot, cukrot és fahéjat is kevertem, ez ízlés dolga, így bátran lehet módosítani a hozzávalók mennyiségén. Szerző: Blazena

35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
180 g
kristálycukor
100 ml
növényi olaj
150 ml
langyos víz
250 g
rétesliszt
100 g
darált mák
1 csomag
sütőpor

Töltelék:

1 kg
reszelt alma
1 csomag
vaníliacukor
ízlés szerint fahéj
1 csomag vanília ízű pudingpor
ízlés szerint kristálycukor

Befejezéshez:

400 ml
habtejszín (30% felett)
2 csomag
habfixáló (Dr.Oetker)
porcukor
csokidíszek
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, végül a mákot.
  2. Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, ízlés szerint cukrot (attól függ a mennyisége, hogy mennyire savanykás az alma), a pudingport, majd jó alaposan elkeverjük.
  3. A sütéshez 30x40 cm-es magas falú tepsit használunk, amit előtte sütőpapírral kibélelünk. Ebbe kerül bele először az almás töltelék, elegyengetjük, majd a töltelék tetejére tesszük a mákos tésztát.
  4. 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a mákos tészta átsült-e.
  5. A tésztát kihűtjük, egy nagyobb felületre kifordítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
  6. Miután teljesen kihűlt, a tetejét habfixálóval elkevert tejszínhabbal és csokival díszítjük.
  7. Felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása