„Fordított” mákos-almás kocka

Hozzáadta: TopPetra, 27.9.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
Ebben az esetben a „fordított” a sütési technikát jelenti. A „fordított” mákos-almás kockánál a sütőpapírral kibélelt tepsibe először az almás tölteléket/réteget tesszük, majd erre kerül rá a finom mákos tészta. Miután készre sütöttük, egyszerűen kifordítjuk, kihűtjük, díszítjük. Mi nagyon szeretjük, mert a tészta puha, lágy, ráadásul mákos, az almás töltelék pedig önmagáért beszél. Az almás töltelékhez vaníliacukrot, cukrot és fahéjat is kevertem, ez ízlés dolga, így bátran lehet módosítani a hozzávalók mennyiségén. Szerző: Blazena
Hozzáadta: TopPetra, 27.9.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma
ALAPANYAGOK
Tészta:
Töltelék:
Befejezéshez:
- A tésztához a tojást a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk az olajat és a vizet, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet, végül a mákot.
- Az almát megmossuk, meghámozzuk, csutkáját eltávolítjuk és lereszeljük. Hozzáadjuk a vaníliacukrot, ízlés szerint cukrot (attól függ a mennyisége, hogy mennyire savanykás az alma), a pudingport, majd jó alaposan elkeverjük.
- A sütéshez 30x40 cm-es magas falú tepsit használunk, amit előtte sütőpapírral kibélelünk. Ebbe kerül bele először az almás töltelék, elegyengetjük, majd a töltelék tetejére tesszük a mákos tésztát.
- 180 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük. Érdemes tűteszttel meggyőződni arról, hogy a mákos tészta átsült-e.
- A tésztát kihűtjük, egy nagyobb felületre kifordítjuk, a sütőpapírt óvatosan lehúzzuk.
- Miután teljesen kihűlt, a tetejét habfixálóval elkevert tejszínhabbal és csokival díszítjük.
- Felszeleteljük, tálaljuk.