TopReceptek.hu Ünnepek Karácsony Fordított szelet burgonyapürével
Fordított szelet burgonyapürével
Recept Fordított szelet burgonyapürével
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   11.9.2021

Fordított szelet burgonyapürével

A klasszikus panírozott szeletet mindenki ismeri. Ha már egy kis változatosságra vágyok, akkor próbáljátok ki ezt a fordított szeletet. Mi burgonyapürével tálaljuk, de rizzsel vagy salátával is tökéletes. Szerző: Nada I. (Rebeka)

Alapanyagok
4 szelet
sertéskaraj (2 cm vastag)
100 g
szalonna
3 db
tojás
Szükség szerint
zsemlemorzsa
2 db
vöröshagyma
Ízlés szerint
só és bors
1 ev. kanál
mustár
Olaj sütéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük. Zsemlemorzsába forgatjuk, kezünkkel belemasszírozzuk. Akár zacskóba is tehetjük, és abba szórhatjuk a zsemlemorzsát.
  2. Az így előkészített húst felvert tojásba forgatjuk, majd forró olajos serpenyőben mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután sütőtálba tesszük.
  3. Minden egyes hússzeletre teszünk egy nagy szelet hagymát és szalonnát. A husikat szorosan egymás mellé tesszük.
  4. Lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. A fedelet eltávolítjuk, majd további 10 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása