Fordított szelet burgonyapürével

Recept Fordított szelet burgonyapürével

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

A klasszikus panírozott szeletet mindenki ismeri. Ha már egy kis változatosságra vágyok, akkor próbáljátok ki ezt a fordított szeletet. Mi burgonyapürével tálaljuk, de rizzsel vagy salátával is tökéletes. Szerző: Nada I. (Rebeka)

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 11.9.2021

Kategória: Karácsony, Ünnepek, Sertéshús, Húsételek, Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

4 szeletsertéskaraj (2 cm vastag)
100 gszalonna
3 dbtojás
Szükség szerintzsemlemorzsa
2 dbvöröshagyma
Ízlés szerintsó és bors
1 ev. kanálmustár
Olaj sütéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk és borsozzuk, mustárral megkenjük. Zsemlemorzsába forgatjuk, kezünkkel belemasszírozzuk. Akár zacskóba is tehetjük, és abba szórhatjuk a zsemlemorzsát.
  2. Az így előkészített húst felvert tojásba forgatjuk, majd forró olajos serpenyőben mindkét oldalát hirtelen megsütjük. Ezután sütőtálba tesszük.
  3. Minden egyes hússzeletre teszünk egy nagy szelet hagymát és szalonnát. A husikat szorosan egymás mellé tesszük.
  4. Lefedjük, 200 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
  5. A fedelet eltávolítjuk, majd további 10 percig sütjük.

Blogom: Vaření s Tomem

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás