TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fordított szelet Nadi módra
Fordított szelet Nadi módra
Recept Fordított szelet Nadi módra
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A fordított szelet Nadi módra egy nagyon egyszerű, mégis pompás recept. A titka, hogy először a fűszerezett és mustárral megkent húst fordítva tesszük bele a panírba. Először a zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tojásba. A panírozott husit hirtelen megsütjük, majd tepsibe-hőálló tálba tesszük, hagymával és szalonnával bőségesen megszórjuk, végül készre sütjük. A hús finom, puha és omlós lesz. Tökéletes burgonyapürével és friss salátával.

Babu27    ·   15.3.2017

Fordított szelet Nadi módra

A fordított szelet Nadi módra egy nagyon egyszerű, mégis pompás recept. A titka, hogy először a fűszerezett és mustárral megkent húst fordítva tesszük bele a panírba. Először a zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tojásba. A panírozott husit hirtelen megsütjük, majd tepsibe-hőálló tálba tesszük, hagymával és szalonnával bőségesen megszórjuk, végül készre sütjük. A hús finom, puha és omlós lesz. Tökéletes burgonyapürével és friss salátával.

Alapanyagok

Szükségünk esz:

4 szelet
sertéskaraj, csont nélkül (legalább 2 cm vastag)
100 g
húsos szalonna
3 db
tojás
2 db
vöröshagyma
1 ev. kanál
mustár
zsemlemorzsa
zsiradék
só, bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát mustárral megkenjük.
  2. A hússzeleteket beleforgatjuk a zsemlemorzsába, kezünkkel rásegíthetünk, jól ragadjon meg mindenhol. A zsemlemorzsába forgatott húst beleforgatjuk a felvert tojásba, majd bő zsiradékban hirtelen megsütjük.
  3. Ezután a húsokat egy magas falú jénai tálba tesszük. Mindegyik hússzeletre egy jó adag karikára vágott hagymát teszünk, erre kerül a szeletelt szalonna. A húsokat jó szorosan egymás mellé tesszük, közéjük még rakhatunk szalonnát. Ezután a tálat lefedjük és 200 fokos sütőbe 30 percig sütjük. Ezután a tetőt levesszük és még 10 percig sütjük, hogy színt kapjon.

A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának

Forrás: Vaření s Tomem

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása