Fordított szelet Nadi módra
A fordított szelet Nadi módra egy nagyon egyszerű, mégis pompás recept. A titka, hogy először a fűszerezett és mustárral megkent húst fordítva tesszük bele a panírba. Először a zsemlemorzsába forgatjuk, majd a tojásba. A panírozott husit hirtelen megsütjük, majd tepsibe-hőálló tálba tesszük, hagymával és szalonnával bőségesen megszórjuk, végül készre sütjük. A hús finom, puha és omlós lesz. Tökéletes burgonyapürével és friss salátával.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Babu27, 15.3.2017
Kategória: Főétkezések, Ebéd
ALAPANYAGOK
Szükségünk esz:
4 szeletsertéskaraj, csont nélkül (legalább 2 cm vastag)
100 ghúsos szalonna
3 dbtojás
2 dbvöröshagyma
1 ev. kanálmustár
zsemlemorzsa
zsiradék
só, bors
- A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, majd mindkét oldalát mustárral megkenjük.
- A hússzeleteket beleforgatjuk a zsemlemorzsába, kezünkkel rásegíthetünk, jól ragadjon meg mindenhol. A zsemlemorzsába forgatott húst beleforgatjuk a felvert tojásba, majd bő zsiradékban hirtelen megsütjük.
- Ezután a húsokat egy magas falú jénai tálba tesszük. Mindegyik hússzeletre egy jó adag karikára vágott hagymát teszünk, erre kerül a szeletelt szalonna. A húsokat jó szorosan egymás mellé tesszük, közéjük még rakhatunk szalonnát. Ezután a tálat lefedjük és 200 fokos sütőbe 30 percig sütjük. Ezután a tetőt levesszük és még 10 percig sütjük, hogy színt kapjon.
A receptért köszönet kiváló szakácsunknak, Nada Indruchovának
Forrás: Vaření s Tomem
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Obrácený řízek od Nadi.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Obrátený rezeň od Nadi.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Kotlet na odwrót z przepisu od Nadii.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Schnitzel mal anders - von Nadja an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS