Fordított szelet pikáns zöldséggel

Recept Fordított szelet pikáns zöldséggel

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2018

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

KÜLDÖTT KÉPEK

Egyszerű és kiadós fogás a fordított szelet pikáns zöldséggel. A húshoz filézett csirkecombot használtam, amit az előkészítést követően sütőtálba tettem, majd a zöldségekkel együtt készre sütöttem. Tökéletesen passzol hozzá a hagymás tört burgonya, és persze az otthoni csalamádé sem rontja el a fogást. A zöldség szinte bármi lehet, amilyen zöldségkeverékünk csak van, felhasználhatjuk. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 24.5.2018

Kategória: Főételek, Főétkezések, Ebéd

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

550 gfilézett csirkecomb
400 gfagyasztott zöldségkeverék
3 dbtojás
zsemlemorzsa
bors
pikáns fűszerkeverék

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A húst csíkokra vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk. Zsemlemorzsába és tojásba forgatjuk, majd mindkét oldalát megpirítjuk. Az előkészített húsokat sütőtálba tesszük.
  2. A zöldséget megpároljuk, kedvünkre fűszerezzük. Én a zöldségekhez szeletelt csemegeuborkát is adtam, és egy kevés ecettel is ízesítettem. Ez a lépés elhagyható, mindenki saját ízvilága szerint készíti el.
  3. A zöldséget rátesszük a hússzeletekre, a sütőtálat lefedjük és 180 fokon 30 percig sütjük.
  4. Hagymás tört burgonyával tálaljuk: a hagymát megpirítjuk, a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Miután a hagyma megpirult, egy kevés vajat adunk hozzá, majd miután felolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a leszűrt burgonyához.
  5. A burgonyát a hagymával kedvünkre „összetörjük”, ízlés szerint sózzuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás