TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Fordított szelet pikáns zöldséggel
Fordított szelet pikáns zöldséggel
Recept Fordított szelet pikáns zöldséggel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Egyszerű és kiadós fogás a fordított szelet pikáns zöldséggel. A húshoz filézett csirkecombot használtam, amit az előkészítést követően sütőtálba tettem, majd a zöldségekkel együtt készre sütöttem. Tökéletesen passzol hozzá a hagymás tört burgonya, és persze az otthoni csalamádé sem rontja el a fogást. A zöldség szinte bármi lehet, amilyen zöldségkeverékünk csak van, felhasználhatjuk. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   24.5.2018

Fordított szelet pikáns zöldséggel

Egyszerű és kiadós fogás a fordított szelet pikáns zöldséggel. A húshoz filézett csirkecombot használtam, amit az előkészítést követően sütőtálba tettem, majd a zöldségekkel együtt készre sütöttem. Tökéletesen passzol hozzá a hagymás tört burgonya, és persze az otthoni csalamádé sem rontja el a fogást. A zöldség szinte bármi lehet, amilyen zöldségkeverékünk csak van, felhasználhatjuk. Szerző: Danka

25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
550 g
filézett csirkecomb
400 g
fagyasztott zöldségkeverék
3 db
tojás
zsemlemorzsa
bors
pikáns fűszerkeverék
Recept elkészítése
Nyomtatás
25 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
  1. A húst csíkokra vágjuk, kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk. Zsemlemorzsába és tojásba forgatjuk, majd mindkét oldalát megpirítjuk. Az előkészített húsokat sütőtálba tesszük.
  2. A zöldséget megpároljuk, kedvünkre fűszerezzük. Én a zöldségekhez szeletelt csemegeuborkát is adtam, és egy kevés ecettel is ízesítettem. Ez a lépés elhagyható, mindenki saját ízvilága szerint készíti el.
  3. A zöldséget rátesszük a hússzeletekre, a sütőtálat lefedjük és 180 fokon 30 percig sütjük.
  4. Hagymás tört burgonyával tálaljuk: a hagymát megpirítjuk, a burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Miután a hagyma megpirult, egy kevés vajat adunk hozzá, majd miután felolvadt, levesszük a tűzről és hozzáadjuk a leszűrt burgonyához.
  5. A burgonyát a hagymával kedvünkre „összetörjük”, ízlés szerint sózzuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása