Fordított szilvás szelet

Nekem az egyik mániám a vaníliacukorra elkevert tejföl. Ezt néha csak önmagában eszem, néha babapiskótával, és amikor kedvem van, akkor pedig süteményre kenve. Természetesen a sütemény az, ahol az „igazi”, mint pl. ez a fordított szilvás szelet. Nem kell hozzá sok minden: egy adag szilva, egy adag szilva, aminek a felébe kakaót keverünk, és a végén a tejföl.

Hozzáadta:, 8.9.2020
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Fordított szilvás szelet

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
10 ev. kanálkristálycukor
3 dbtojás
12 ev. kanálrétesliszt
12 ev. kanáltej
3 ev. kanálolaj
1 csomagsütőpor
2 ev. kanálkakaó
500 gszilva
3 ev. kanálbúzadara
500 gtejföl
2 csomagvaníliacukor

Elkészítés menete

  1. Előkészítjük a tepsit (30x40 cm), sütőpapírral kibéleljük. A megmosott szilvát félbe vágjuk, magját eltávolítjuk, majd rátesszük a tepsire, húsával felfelé.
  2. A szilvát cukorral megszórjuk (3-4 ev. kanál), majd 200 fokra előmelegített sütőben 10 percet sütjük. Miután megsült, megszórjuk a búzadarával.
  3. A tojást a maradék cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a tejet, lisztet, sütőport és az olajat. Az így kapott tészta felét ráöntjük a szilvára, a másik felébe belekeverjük a kakaót, ezt pedig a világos tésztára öntjük.
  4. Visszatesszük a 200 fokos sütőre és további 15 percig sütjük. A süteményt kihűtjük, majd kifordítjuk a tepsiből. A tetejét vaníliacukorral elkevert tejföllel kenjük meg. Jó étvágyat!

Zdroj: Coolinarika