TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Szilva Fordított szilvás szelet tejfölös krémmel
Fordított szilvás szelet tejfölös krémmel
Recept Fordított szilvás szelet tejfölös krémmel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már régóta készültem arra, hogy elkészítsem a fordított szilvás szeletet. Szilvát szerencsére már bárhol kapni, így semmi sem szabhat gátat ennek a finomságnak. Trükkje, hogy a szilvát és a tésztát fejjel lefelé rétegezzük: először a szilva, a szilvára világos tészta, majd a világos tésztára a kakaós tészta. Miután megsült és kihűlt, kifordítjuk a tepsiből, megkenjük a tejfölös krémmel, bőven megszórjuk reszelt csokoládéval, és el is készült. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   11.9.2018

Fordított szilvás szelet tejfölös krémmel

Már régóta készültem arra, hogy elkészítsem a fordított szilvás szeletet. Szilvát szerencsére már bárhol kapni, így semmi sem szabhat gátat ennek a finomságnak. Trükkje, hogy a szilvát és a tésztát fejjel lefelé rétegezzük: először a szilva, a szilvára világos tészta, majd a világos tésztára a kakaós tészta. Miután megsült és kihűlt, kifordítjuk a tepsiből, megkenjük a tejfölös krémmel, bőven megszórjuk reszelt csokoládéval, és el is készült. Szerző: Danka

40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Alap:

kb. 700 g
megmosott, magozott, félbe vágott szilva
3 ev. kanál
kristálycukor
3 ev. kanál
búzadara

Tészta:

4 db
tojás
160 g
kristálycukor
100 ml
olaj
100 ml
forró víz
250 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
csipet só

Szükségünk lesz még:

800 g
tejföl
3 csomag
vaníliacukor
50 g
reszelt csokoládé

Továbbá kell még:

2 ev. kanál
holland kakaó
2 ev. kanál
langyos víz
Recept elkészítése
Nyomtatás
40 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. A szilvát sütőpapírral kibélelt, magas falú tepsibe tesszük úgy, hogy a vágott fele felfelé nézzen (32x22 cm-es tepsit használtam). A szilvát cukorral megszórjuk, majd 200 fokon 15 percig sütjük. Ezután megszórjuk a darával. Erre öntjük rá a világos tésztát, a világos tésztára pedig a kakaós tésztát és 20 percig 180 fokon sütjük.
  2. A tésztához a tojássárgát habossá verjük. Hozzáadjuk a vizet, az olajat, beledolgozzuk a sütőporral elkevert lisztet, végül a csipet sóval kemény habbá vert tojásfehérjét.
  3. A tésztát két egyenlő részre osztjuk, az egyikbe beledolgozzuk a vízzel elkevert kakaóport.
  4. A már említett módon a világos és sötét tésztát ráöntjük a szilvára, megsütjük.
  5. A kihűlt tésztát „kiborítjuk” a tepsiből, a sütőpapírt eltávolítjuk, majd megkenjük a vaníliacukorral elkevert tejföllel. A tetejét reszelt csokoládéval díszítjük.
  6. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután lehűlt, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása