TopReceptek.hu Ünnepek Szülinap „Forró Párizs” szelet
„Forró Párizs” szelet
Recept „Forró Párizs” szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   23.9.2021

„Forró Párizs” szelet

Ez a sütemény a kicsit hosszadalmasabb és bonyolultabb édességek táborát erősíti. Szerencsére a befektetett munka gyümölcs megtérül. Szerző: Blazka

80 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Sötét tészta (2x):

4 db
tojás
csipet
4 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
1 kv. kanál
sütőpor
2 ev. kanál
kakaó

Világos tészta:

7 db
tojásfehérje
csipet
12 ev. kanál
kristálycukor
1 ev. kanál
rétesliszt
200 g
pirított mogyoró

Krém:

7 db
tojássárga
200 g
porcukor
500 ml
tej
5 ev. kanál
kukoricakeményítő
250 g
vaj
2 kv. kanál
vaníliakivonat
2 db
banán
1 ev. kanál
citromlé

Szirup:

100 ml
víz
4 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
rum

Díszítéshez:

200 ml
habtejszín
1 ev. kanál
porcukor
2 ev. kanál
kakaó
Szükség szerint
csokoládé
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A mennyiségek egy tésztához vannak, két tésztát kell elkészíteni. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele egyenként a tojássárga. A lisztet, kakaót, sütőport csomómentesre keverjük, ezt is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokon 15 percig sütjük. Így készítjük el a második adag kakaós tésztát is.
  2. A világos tésztához a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot, majd az aprított pirított mogyoróval elkevert lisztet. Tepsibe tesszük, 170 fokon 25 percig sütjük.
  3. A szirup hozzávalóit edénybe tesszük, szirupos állagúra főzzük, majd ezzel locsoljuk meg mindhárom tésztalapot.
  4. A krémhez a tojássárgát a porcukorral habosra verjük. 100 ml tejben csomómentesre keverjük a keményítőt. A maradék tejet feltesszük főni, felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítős tejet és a tojássárgát. Kevergetjük, egészen addig, amíg sűrű krémet nem kapunk. A vajat a vaníliával együtt habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe. A krém egy részét félretesszük későbbi felhasználásra, a nagyobb adagba belekeverjük a felszeletelt, citromlével meglocsolt banánt.
  5. Az egyik kakaós tésztát a banános krémmel megkenjük, rátesszük a világos tésztát, ezt is megkenjük a banános krémmel. Lefedjük a kakaós lappal, kezünkkel óvatosan lenyomkodjuk.
  6. A habtejszínt a cukorral és kakaóval habbá verjük, ezzel kenjük meg a felső kakaós tésztát. A tetejét csokival és krémmel díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása