„Forró Párizs” szelet

Recept „Forró Párizs” szelet

Hozzáadta: TopPetra, 23.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek

KÜLDÖTT KÉPEK

Ez a sütemény a kicsit hosszadalmasabb és bonyolultabb édességek táborát erősíti. Szerencsére a befektetett munka gyümölcs megtérül. Szerző: Blazka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 23.9.2021

Kategória: Desszertek, sütemények, Szülinap, Ünnepek

Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Sötét tészta (2x):

4 dbtojás
csipet
4 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 kv. kanálsütőpor
2 ev. kanálkakaó

Világos tészta:

7 dbtojásfehérje
csipet
12 ev. kanálkristálycukor
1 ev. kanálrétesliszt
200 g pirított mogyoró

Krém:

7 dbtojássárga
200 gporcukor
500 mltej
5 ev. kanálkukoricakeményítő
250 gvaj
2 kv. kanálvaníliakivonat
2 dbbanán
1 ev. kanálcitromlé

Szirup:

100 mlvíz
4 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálrum

Díszítéshez:

200 mlhabtejszín
1 ev. kanálporcukor
2 ev. kanálkakaó
Szükség szerintcsokoládé

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A mennyiségek egy tésztához vannak, két tésztát kell elkészíteni. A tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük, majd kanalanként beledolgozzuk a cukrot. Ezután kerül bele egyenként a tojássárga. A lisztet, kakaót, sütőport csomómentesre keverjük, ezt is beledolgozzuk. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokon 15 percig sütjük. Így készítjük el a második adag kakaós tésztát is.
  2. A világos tésztához a tojásfehérjét csipet sóval habbá verjük. Beledolgozzuk a cukrot, majd az aprított pirított mogyoróval elkevert lisztet. Tepsibe tesszük, 170 fokon 25 percig sütjük.
  3. A szirup hozzávalóit edénybe tesszük, szirupos állagúra főzzük, majd ezzel locsoljuk meg mindhárom tésztalapot.
  4. A krémhez a tojássárgát a porcukorral habosra verjük. 100 ml tejben csomómentesre keverjük a keményítőt. A maradék tejet feltesszük főni, felforraljuk. Hozzáadjuk a keményítős tejet és a tojássárgát. Kevergetjük, egészen addig, amíg sűrű krémet nem kapunk. A vajat a vaníliával együtt habosra verjük, majd kis adagokban beledolgozzuk a kihűlt krémbe. A krém egy részét félretesszük későbbi felhasználásra, a nagyobb adagba belekeverjük a felszeletelt, citromlével meglocsolt banánt.
  5. Az egyik kakaós tésztát a banános krémmel megkenjük, rátesszük a világos tésztát, ezt is megkenjük a banános krémmel. Lefedjük a kakaós lappal, kezünkkel óvatosan lenyomkodjuk.
  6. A habtejszínt a cukorral és kakaóval habbá verjük, ezzel kenjük meg a felső kakaós tésztát. A tetejét csokival és krémmel díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás