Foszlós kalács

Hozzáadta: TopPetra, 11.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Ünnepek, Karácsony, Húsvét, Mákos és diós kalács, bejgli
KÜLDÖTT KÉPEK
Mindegyik kalácsnak megvan a maga varázsa és különlegessége. Ez a foszlós abban különbözik a többitől, hogy sütés közben mézzel elkevert vajjal kenegetem, legalább 3-4x sütés közben. A kalács annyira puha, foszlós és illatos, hogy lehetetlen neki ellenállni! Nemcsak ünnepnapok alkalmával érdemes elkészíteni, hanem bármikor, amikor megkívánjuk. Csak ajánlani tudom! Szerző: Triniti
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 11.4.2019
Kategória: Desszertek, sütemények, Péksütemények, Ünnepek, Karácsony, Húsvét, Mákos és diós kalács, bejgli
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojássárga
1 kv. kanálcitromhéj
42 gélesztő
500 grétesliszt
200 mlfőzőtejszín
100 gporcukor
100 gvaj
Kenéshez:
1 dbtojás
2 ev. kanálméz
100 gvaj
- Először felfuttatjuk az élesztőt: belemorzsoljuk a langyos tejbe, adunk hozzá egy kanál cukrot és lisztet, elkeverjük és megvárjuk, míg felfut.
- A lisztet és porcukrot tálba szitáljuk, hozzáadjuk a kockára vágott puha vajat, ráreszeljük a citrom héját, hozzáadjuk a tejszínt, a tojássárgát, végül a felfuttatott élesztőt. Sima állagú tésztává dolgozzuk, lefedjük és legalább egy órát kelesztjük.
- Amikor a tészta már kétszeresére kelt, 12 egyenlő részre osztjuk, majd mindegyikből hengert készítünk. A hengereket félbe hajtjuk és „egymás köré” csavarjuk, mint a copfot.
- A kalácsokat sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük, felvert tojással megkenjük.
- 170 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. Sütés közben mézzel elkevert olvasztott vajjal legalább 3-4x megkenjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Domácí velikonoční jidáše.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Domáce veľkonočné judáše.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Kleine Osterzöpfe an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS