Francia palacsinta tejszínhabbal

Recept Francia palacsinta tejszínhabbal
KÜLDÖTT KÉPEK

A palacsintának számos változata létezik, egyik jobb mint a másik. Az egyik újságban rátaláltam a francia palacsinta receptjére. A recept azt írta, hogy azért kell víz a tésztájába, mert ettől a palacsintatészta puhább és levegősebb lesz. Kipróbáltam, és bevált a recept! A tésztához búzafinomlisztet és réteslisztet használtam, 1:1 arányban. A palacsintákat lekvárral és túróval töltöttem, a tetejére pedig az elmaradhatatlan tejszínhab került.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

250 mltej
2 ev. kanálvíz
2 dbtojás
csipet só
1 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
4 ev. kanálbúzafinomliszt
4 ev. kanálrétesliszt

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hozzávalókat elkeverjük és elkészítjük a palacsintatésztát. A lisztet előtte átszitáljuk.
  2. Ha a tészta már csomómentes, elkezdhetjük a sütést. A tésztát nem kell pihentetni vagy lehűteni, rögtön kezdhetjük a sütést.
  3. Nagyon kevés olajat használunk, egy pár cseppet teszünk a serpenyőbe és törlőkendővel kiolajozzuk vele a serpenyőt. A palacsintákat ilyen kevés olajmennyiségen sütjük meg.
  4. Kedvenc töltelékünkkel töltjük.
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás