TopReceptek.hu Édes főételek Palacsinta Francia palacsinta tejszínhabbal
Francia palacsinta tejszínhabbal
Recept Francia palacsinta tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
Alexa96    ·   19.1.2018

Francia palacsinta tejszínhabbal

A palacsintának számos változata létezik, egyik jobb mint a másik. Az egyik újságban rátaláltam a francia palacsinta receptjére. A recept azt írta, hogy azért kell víz a tésztájába, mert ettől a palacsintatészta puhább és levegősebb lesz. Kipróbáltam, és bevált a recept! A tésztához búzafinomlisztet és réteslisztet használtam, 1:1 arányban. A palacsintákat lekvárral és túróval töltöttem, a tetejére pedig az elmaradhatatlan tejszínhab került.

15 perc
Elkészítés
20 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
250 ml
tej
2 ev. kanál
víz
2 db
tojás
csipet só
1 ev. kanál
kristálycukor
2 ev. kanál
olaj
4 ev. kanál
búzafinomliszt
4 ev. kanál
rétesliszt
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A hozzávalókat elkeverjük és elkészítjük a palacsintatésztát. A lisztet előtte átszitáljuk.
  2. Ha a tészta már csomómentes, elkezdhetjük a sütést. A tésztát nem kell pihentetni vagy lehűteni, rögtön kezdhetjük a sütést.
  3. Nagyon kevés olajat használunk, egy pár cseppet teszünk a serpenyőbe és törlőkendővel kiolajozzuk vele a serpenyőt. A palacsintákat ilyen kevés olajmennyiségen sütjük meg.
  4. Kedvenc töltelékünkkel töltjük.
  5. Tejszínhabbal tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása