Francia palacsinta tejszínhabbal

Hozzáadta: Alexa96, 19.1.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
KÜLDÖTT KÉPEK
A palacsintának számos változata létezik, egyik jobb mint a másik. Az egyik újságban rátaláltam a francia palacsinta receptjére. A recept azt írta, hogy azért kell víz a tésztájába, mert ettől a palacsintatészta puhább és levegősebb lesz. Kipróbáltam, és bevált a recept! A tésztához búzafinomlisztet és réteslisztet használtam, 1:1 arányban. A palacsintákat lekvárral és túróval töltöttem, a tetejére pedig az elmaradhatatlan tejszínhab került.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: Alexa96, 19.1.2018
Kategória: Főételek, Édes főételek, Palacsinták, Hús nélkül, Főétkezések, Reggeli, Ebéd
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
250 mltej
2 ev. kanálvíz
2 dbtojás
csipet só
1 ev. kanálkristálycukor
2 ev. kanálolaj
4 ev. kanálbúzafinomliszt
4 ev. kanálrétesliszt
- A hozzávalókat elkeverjük és elkészítjük a palacsintatésztát. A lisztet előtte átszitáljuk.
- Ha a tészta már csomómentes, elkezdhetjük a sütést. A tésztát nem kell pihentetni vagy lehűteni, rögtön kezdhetjük a sütést.
- Nagyon kevés olajat használunk, egy pár cseppet teszünk a serpenyőbe és törlőkendővel kiolajozzuk vele a serpenyőt. A palacsintákat ilyen kevés olajmennyiségen sütjük meg.
- Kedvenc töltelékünkkel töltjük.
- Tejszínhabbal tálaljuk.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS