TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Eper Francias pite – túrós tésztából, jó sok eperrel
Francias pite – túrós tésztából, jó sok eperrel
Recept Francias pite – túrós tésztából, jó sok eperrel
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Finom desszert jó sok eperrel. Az ötletet egy francia szakácskönyben találtam. A tésztája túrós, a tetején jó sok eperrel.

TopPetra TopPetra    ·   26.2.2022

Francias pite – túrós tésztából, jó sok eperrel

Finom desszert jó sok eperrel. Az ötletet egy francia szakácskönyben találtam. A tésztája túrós, a tetején jó sok eperrel.

35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta

250 g
lágy túró
200 g
teljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 db
tojás
30 g
édesítő
15 g
kókuszolaj

Kell még

eper
1 db
tojás
nádcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
35 perc
Elkészítés
35 perc
Sütés/főzés
  1. A túrót, lisztet, tojást, édesítőt, folyós kókuszolajat elkeverjük. Tésztává dolgozzuk. A tészta ragadós – ha túlságosan, akkor adjunk hozzá még lisztet.
  2. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, az epret felszeleteljük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, liszttel megszórt sütőpapírra tesszük, kör alakúra nyújtjuk.
  4. A peremétől nagyjából 2 c-re kezdjük rátenni az epret. A peremét pedig felhajtjuk – kis magasa peremet hozunk így létre, ami körülöleli az epert. A peremet felvert tojással megkenjük, nádcukorral megszórjuk.
  5. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása