Francias pite – túrós tésztából, jó sok eperrel

Recept Francias pite – túrós tésztából, jó sok eperrel
KÜLDÖTT KÉPEK

Finom desszert jó sok eperrel. Az ötletet egy francia szakácskönyben találtam. A tésztája túrós, a tetején jó sok eperrel.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta

250 glágy túró
200 gteljes kiőrlésű tönkölybúzaliszt
1 dbtojás
30 gédesítő
15 gkókuszolaj

Kell még

eper
1 dbtojás
nádcukor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A túrót, lisztet, tojást, édesítőt, folyós kókuszolajat elkeverjük. Tésztává dolgozzuk. A tészta ragadós – ha túlságosan, akkor adjunk hozzá még lisztet.
  2. A tésztát fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Amíg a tészta pihen, az epret felszeleteljük.
  3. A tésztát kivesszük a hűtőből, liszttel megszórt sütőpapírra tesszük, kör alakúra nyújtjuk.
  4. A peremétől nagyjából 2 c-re kezdjük rátenni az epret. A peremét pedig felhajtjuk – kis magasa peremet hozunk így létre, ami körülöleli az epert. A peremet felvert tojással megkenjük, nádcukorral megszórjuk.
  5. 180 fokos sütőben 25-30 percig sütjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás