Frankfurti kuglóf

Recept Frankfurti kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021

Kategória: Kuglófok, Desszertek, sütemények, Torták

KÜLDÖTT KÉPEK

Kicsit több időt és türelmet igényel, de a végeredmény megéri! Tökéletes finomság kávé mellé.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021

Kategória: Kuglófok, Desszertek, sütemények, Torták

ALAPANYAGOK

Tészta:

180 gvaj
130 gporcukor
5 dbtojás
1 ev. kanálcitrom reszelt héja
280 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gkukoricakeményítő

Krém:

40 gkukoricakeményítő
120 gkristálycukor
500 mltej
2 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
250 gvaj

Szükségünk lesz még:

150 gmarcipán
2 - 3 ev. kanálbaracklikőr
baracklekvár
25 gvaj
50 gporcukor
120 gaprított mandula
Barack díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, ezután a citrom héját. Belekerül a sütőporral és keményítővel elkevert liszt. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  2. 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Sütés után a sütőt lekapcsoljuk, még 10 percig a sütőben pihentetjük a kuglófot. Kihűtjük, majd  4 lapra vágjuk.
  3. Elkészítjük a krémet: keményítőt, cukrot, vaníliacukrot, kevés tejet csomómentesre keverjük, majd a tojássárgát is beledolgozzuk. A maradék tejet felforraljuk, a kevés tojásos tejet beleöntjük. Sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A habsora vert vajat beledolgozzuk.
  4. Az első kuglóf lapra rákenjük a krémet, lefedjük a második kuglóf lappal. Ezt lekvárral kenjük meg, lefedjük a harmadik kuglóflappal, majd erre ismét krém kerül. Lefedjük a negyedik kuglóflappal.
  5. A kuglófot likőrrel meglocsoljuk. A marcipánt kinyújtjuk, majd ezzel vonjuk be a kuglófot. A vajat felolvasztjuk, porcukorral és mandulával elkeverjük, majd addig főzzük, amíg a cukor karamellizálódik. Ez a karamellás-vajas öntet kerül egy tepsi aljára szétkenve. Amikor megkötött, akkor ezzel szórjuk meg a kuglóf tetejét.
  6. Maradék krémmel és barackkal díszítjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás