TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Frankfurti kuglóf
Frankfurti kuglóf
Recept Frankfurti kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Kicsit több időt és türelmet igényel, de a végeredmény megéri! Tökéletes finomság kávé mellé.

TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Frankfurti kuglóf

Kicsit több időt és türelmet igényel, de a végeredmény megéri! Tökéletes finomság kávé mellé.

Alapanyagok

Tészta:

180 g
vaj
130 g
porcukor
5 db
tojás
1 ev. kanál
citrom reszelt héja
280 g
rétesliszt
1 csomag
sütőpor
100 g
kukoricakeményítő

Krém:

40 g
kukoricakeményítő
120 g
kristálycukor
500 ml
tej
2 csomag
vaníliacukor
2 db
tojássárga
250 g
vaj

Szükségünk lesz még:

150 g
marcipán
2 - 3 ev. kanál
baracklikőr
baracklekvár
25 g
vaj
50 g
porcukor
120 g
aprított mandula
Barack díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, ezután a citrom héját. Belekerül a sütőporral és keményítővel elkevert liszt. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
  2. 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Sütés után a sütőt lekapcsoljuk, még 10 percig a sütőben pihentetjük a kuglófot. Kihűtjük, majd  4 lapra vágjuk.
  3. Elkészítjük a krémet: keményítőt, cukrot, vaníliacukrot, kevés tejet csomómentesre keverjük, majd a tojássárgát is beledolgozzuk. A maradék tejet felforraljuk, a kevés tojásos tejet beleöntjük. Sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A habsora vert vajat beledolgozzuk.
  4. Az első kuglóf lapra rákenjük a krémet, lefedjük a második kuglóf lappal. Ezt lekvárral kenjük meg, lefedjük a harmadik kuglóflappal, majd erre ismét krém kerül. Lefedjük a negyedik kuglóflappal.
  5. A kuglófot likőrrel meglocsoljuk. A marcipánt kinyújtjuk, majd ezzel vonjuk be a kuglófot. A vajat felolvasztjuk, porcukorral és mandulával elkeverjük, majd addig főzzük, amíg a cukor karamellizálódik. Ez a karamellás-vajas öntet kerül egy tepsi aljára szétkenve. Amikor megkötött, akkor ezzel szórjuk meg a kuglóf tetejét.
  6. Maradék krémmel és barackkal díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása