Frankfurti kuglóf
Kicsit több időt és türelmet igényel, de a végeredmény megéri! Tökéletes finomság kávé mellé.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 5.9.2021
Kategória: Kuglófok, Desszertek, sütemények, Torták
ALAPANYAGOK
Tészta:
180 gvaj
130 gporcukor
5 dbtojás
1 ev. kanálcitrom reszelt héja
280 grétesliszt
1 csomagsütőpor
100 gkukoricakeményítő
Krém:
40 gkukoricakeményítő
120 gkristálycukor
500 mltej
2 csomagvaníliacukor
2 dbtojássárga
250 gvaj
Szükségünk lesz még:
150 gmarcipán
2 - 3 ev. kanálbaracklikőr
baracklekvár
25 gvaj
50 gporcukor
120 gaprított mandula
Barack díszítéshez
- A vajat a cukorral habosra verjük. Egyenként beledolgozzuk a tojást, ezután a citrom héját. Belekerül a sütőporral és keményítővel elkevert liszt. A kapott tésztát kivajazott és liszttel beszórt kuglóf sütőformába töltjük.
- 180 fokos sütőben 50 percig sütjük. Sütés után a sütőt lekapcsoljuk, még 10 percig a sütőben pihentetjük a kuglófot. Kihűtjük, majd 4 lapra vágjuk.
- Elkészítjük a krémet: keményítőt, cukrot, vaníliacukrot, kevés tejet csomómentesre keverjük, majd a tojássárgát is beledolgozzuk. A maradék tejet felforraljuk, a kevés tojásos tejet beleöntjük. Sűrű krémet főzünk, kihűtjük. A habsora vert vajat beledolgozzuk.
- Az első kuglóf lapra rákenjük a krémet, lefedjük a második kuglóf lappal. Ezt lekvárral kenjük meg, lefedjük a harmadik kuglóflappal, majd erre ismét krém kerül. Lefedjük a negyedik kuglóflappal.
- A kuglófot likőrrel meglocsoljuk. A marcipánt kinyújtjuk, majd ezzel vonjuk be a kuglófot. A vajat felolvasztjuk, porcukorral és mandulával elkeverjük, majd addig főzzük, amíg a cukor karamellizálódik. Ez a karamellás-vajas öntet kerül egy tepsi aljára szétkenve. Amikor megkötött, akkor ezzel szórjuk meg a kuglóf tetejét.
- Maradék krémmel és barackkal díszítjük.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Frankfurtstká bábovka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Frankfurtstká bábovka.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Frankfurter Gugelhupf an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS