Friss és krémes joghurtos kuglóf

A Friss és krémes joghurtos kuglóf elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul biztos elnyeri a család vagy vendégek tetszését. A sütemény kezdő szakácsoknak is kiváló választás, csak egy megfelelő sütőformára van szükségünk. A joghurtos krém kompenzálja a kuglóf "szárazságát", friss és üdítő finomság.

Hozzáadta:, 2.10.2016
Kategória: Desszertek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Friss és krémes joghurtos kuglóf

Hozzávalók

Tésztához:
150 gvaj
250 gkristálycukor
250 grétesliszt
250 gnatúr joghurt
4 dbtojás
csipet só
Krémhez:
500 gnatúr joghurt
4 dbtojás sárgája
40 gkeményítő
100 gporcukor

Elkészítés menete

  1. A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a cukrot a vajjal habosra verjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a tojások sárgáját, a lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt kuglóf sütőformába öntjük, és 30-40 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A sütés során a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert a sütemény összeeshet.
  3. Krém: Gőzfürdő felett a joghurtot, porcukrot, keményítőt és 4 tojás sárgáját kemény habbá verjük. Ezután a tálat fóliával letakarjuk és kihűtjük. Ezzel a krémmel tálaljuk a kuglófot.

 

*TIPP: A kuglóf krém nélkül is isteni finom. Ha krém nélkül tálalom, a tetejét porcukorral szórom meg.