Friss és krémes joghurtos kuglóf

Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
KÜLDÖTT KÉPEK
A Friss és krémes joghurtos kuglóf elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul biztos elnyeri a család vagy vendégek tetszését. A sütemény kezdő szakácsoknak is kiváló választás, csak egy megfelelő sütőformára van szükségünk. A joghurtos krém kompenzálja a kuglóf "szárazságát", friss és üdítő finomság.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 2.10.2016
Kategória: Desszertek, sütemények, Kuglófok, Édes sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tésztához:
150 gvaj
250 gkristálycukor
250 grétesliszt
250 gnatúr joghurt
4 dbtojás
csipet só
Krémhez:
500 gnatúr joghurt
4 dbtojás sárgája
40 gkeményítő
100 gporcukor
- A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a cukrot a vajjal habosra verjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a tojások sárgáját, a lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
*TIPP: A kuglóf krém nélkül is isteni finom. Ha krém nélkül tálalom, a tetejét porcukorral szórom meg.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Svěží a šťavnatá jogurtová bábovka.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Svieža a šťavnatá jogurtová bábovka.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS