TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Kuglófok Friss és krémes joghurtos kuglóf
Friss és krémes joghurtos kuglóf
Recept Friss és krémes joghurtos kuglóf
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   2.10.2016

Friss és krémes joghurtos kuglóf

A Friss és krémes joghurtos kuglóf elkészítése nagyon egyszerű, ráadásul biztos elnyeri a család vagy vendégek tetszését. A sütemény kezdő szakácsoknak is kiváló választás, csak egy megfelelő sütőformára van szükségünk. A joghurtos krém kompenzálja a kuglóf "szárazságát", friss és üdítő finomság.

20 perc
Elkészítés
40 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tésztához:

150 g
vaj
250 g
kristálycukor
250 g
rétesliszt
250 g
natúr joghurt
4 db
tojás
csipet só

Krémhez:

500 g
natúr joghurt
4 db
tojás sárgája
40 g
keményítő
100 g
porcukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tésztához a tojások fehérjét egy csipet sóval kemény habbá verjük. Egy másik tálban a cukrot a vajjal habosra verjük, majd hozzákeverjük a joghurtot, a tojások sárgáját, a lisztet, végül óvatosan hozzákeverjük a tojáshabot.
  2. A tésztát zsiradékkal kikent és liszttel beszórt kuglóf sütőformába öntjük, és 30-40 perc alatt 180 fokon készre sütjük. A sütés során a sütő ajtaját nem nyitjuk ki, mert a sütemény összeeshet.
  3. Krém: Gőzfürdő felett a joghurtot, porcukrot, keményítőt és 4 tojás sárgáját kemény habbá verjük. Ezután a tálat fóliával letakarjuk és kihűtjük. Ezzel a krémmel tálaljuk a kuglófot.

 

*TIPP: A kuglóf krém nélkül is isteni finom. Ha krém nélkül tálalom, a tetejét porcukorral szórom meg.

Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása