TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Alma Frissítő almás-krémes szelet
Frissítő almás-krémes szelet
Recept Frissítő almás-krémes szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A frissítő almás-krémes szelet receptjét anyukámtól tanultam, aki mesteri édességeket tudott sütni. Szerencsére a sütik többségét én is el tudom készíteni, és ez az édesség az egyik kedvencem. Csupa puhaság és krémesség a jellemzője: a piskóta tökéletesen harmonizál a vaníliás almás réteggel, a lágy pudingos krémmel és természetesen a tejszínhabbal. A tetejét már csak csokoládéval kell meghinteni, és el is készült a finomság. Szerző: Mara M.

TopPetra TopPetra    ·   4.9.2018

Frissítő almás-krémes szelet

A frissítő almás-krémes szelet receptjét anyukámtól tanultam, aki mesteri édességeket tudott sütni. Szerencsére a sütik többségét én is el tudom készíteni, és ez az édesség az egyik kedvencem. Csupa puhaság és krémesség a jellemzője: a piskóta tökéletesen harmonizál a vaníliás almás réteggel, a lágy pudingos krémmel és természetesen a tejszínhabbal. A tetejét már csak csokoládéval kell meghinteni, és el is készült a finomság. Szerző: Mara M.

30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
150 g
rétesliszt
150 g
porcukor
1/2 csomag
sütőpor
3 ev. kanál
víz

Almás töltelék:

1 kg
megtisztított, kicsumázott alma
2 csomag
vaníliacukor

Pudingos réteg:

700 ml
tej
2 csomag
vanília ízű pudingpor
100 g
porcukor
40 g
kristálycukor
200 g
vaj

Szükségünk lesz még:

250 ml
habtejszín
csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
30 perc
Elkészítés
25 perc
Sütés/főzés
  1. Az előkészített almát lereszeljük és elkeverjük a vaníliacukorral. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és rákanalazzuk az almát.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  4. A tésztát ráöntjük az almára és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. A tejből, pudingporból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. A vajat a porcukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűét pudingba.
  6. Az almás-tésztás alapot kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk a sütőpapírt. A pudingos krémmel megkenjük és elegyengetjük az almás rétegen.
  7. A habtejszínt habbá verjük, ez lesz az utolsó réteg. Ízlés szerint csokoládéval díszíthetjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása