Frissítő almás-krémes szelet

A frissítő almás-krémes szelet receptjét anyukámtól tanultam, aki mesteri édességeket tudott sütni. Szerencsére a sütik többségét én is el tudom készíteni, és ez az édesség az egyik kedvencem. Csupa puhaság és krémesség a jellemzője: a piskóta tökéletesen harmonizál a vaníliás almás réteggel, a lágy pudingos krémmel és természetesen a tejszínhabbal. A tetejét már csak csokoládéval kell meghinteni, és el is készült a finomság. Szerző: Mara M.

Hozzáadta:, 4.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Alma, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Frissítő almás-krémes szelet

Hozzávalók

Tészta:
5 dbtojás
150 grétesliszt
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
3 ev. kanál víz
Almás töltelék:
1 kgmegtisztított, kicsumázott alma
2 csomagvaníliacukor
Pudingos réteg:
700 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
100 gporcukor
40 gkristálycukor
200 gvaj
Szükségünk lesz még:
250 mlhabtejszín
csokoládé díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Az előkészített almát lereszeljük és elkeverjük a vaníliacukorral. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és rákanalazzuk az almát.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  4. A tésztát ráöntjük az almára és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. A tejből, pudingporból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. A vajat a porcukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűét pudingba.
  6. Az almás-tésztás alapot kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk a sütőpapírt. A pudingos krémmel megkenjük és elegyengetjük az almás rétegen.
  7. A habtejszínt habbá verjük, ez lesz az utolsó réteg. Ízlés szerint csokoládéval díszíthetjük.