Frissítő almás-krémes szelet

Recept Frissítő almás-krémes szelet
KÜLDÖTT KÉPEK

A frissítő almás-krémes szelet receptjét anyukámtól tanultam, aki mesteri édességeket tudott sütni. Szerencsére a sütik többségét én is el tudom készíteni, és ez az édesség az egyik kedvencem. Csupa puhaság és krémesség a jellemzője: a piskóta tökéletesen harmonizál a vaníliás almás réteggel, a lágy pudingos krémmel és természetesen a tejszínhabbal. A tetejét már csak csokoládéval kell meghinteni, és el is készült a finomság. Szerző: Mara M.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

5 dbtojás
150 grétesliszt
150 gporcukor
1/2 csomagsütőpor
3 ev. kanál víz

Almás töltelék:

1 kgmegtisztított, kicsumázott alma
2 csomagvaníliacukor

Pudingos réteg:

700 mltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
100 gporcukor
40 gkristálycukor
200 gvaj

Szükségünk lesz még:

250 mlhabtejszín
csokoládé díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az előkészített almát lereszeljük és elkeverjük a vaníliacukorral. Egy nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk és rákanalazzuk az almát.
  2. A tojássárgát a cukorral habosra verjük. Hozzáadjuk a vizet és a sütőporral elkevert lisztet.
  3. A tojásfehérjét habbá verjük, óvatosan beledolgozzuk a tojássárgás keverékbe.
  4. A tésztát ráöntjük az almára és 180 fokon 20-25 percig sütjük.
  5. A tejből, pudingporból és kristálycukorból sűrű pudingot főzünk. A vajat a porcukorral habosra verjük, beledolgozzuk a kihűét pudingba.
  6. Az almás-tésztás alapot kifordítjuk a tepsiből és lehúzzuk a sütőpapírt. A pudingos krémmel megkenjük és elegyengetjük az almás rétegen.
  7. A habtejszínt habbá verjük, ez lesz az utolsó réteg. Ízlés szerint csokoládéval díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás