Frissítő almatorta sütés nélkül, piskótával

Recept Frissítő almatorta sütés nélkül, piskótával
KÜLDÖTT KÉPEK

Az alma az ősz klasszikus gyümölcse. Ha idény van, akkor bőven lehet készíteni a finomabbnál finomabb édességeket. Akár sütés nélkül. Erre is hoztam egy receptet, a sütés nélküli almás finomságra. Szerző: Simona

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

1 kgalma
8 ev. kanálkristálycukor
5 dbszegfűszeg
2 ev. kanálcitromlé
1 kv. kanálrumu
600 mlvíz
240 gkör alakú piskóta
2 csomagvanília ízű pudingpor

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, a rumot, a szegfűszeget. Felöntjük 200 ml vízzel, majd kis lángon kb. 10 percig pároljuk. 10 perc elteltével kivesszük a szegfűszeget.
  2. A pudingport 400 ml vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almás alaphoz, majd folyamatos kevergetés mellett forrástól számított további 10 percig főzzük.
  3. A 24 cm átmérőjű tortaformát piskótával kirakjuk.
  4. Ráöntjük az almás massza harmadát, újabb réteg piskóta következik, újabb harmad almás massza, végül ismét piskóta és a maradék almás keverék.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás