TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Sütés néküli édességek Frissítő almatorta sütés nélkül, piskótával
Frissítő almatorta sütés nélkül, piskótával
Recept Frissítő almatorta sütés nélkül, piskótával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   5.9.2021

Frissítő almatorta sütés nélkül, piskótával

Az alma az ősz klasszikus gyümölcse. Ha idény van, akkor bőven lehet készíteni a finomabbnál finomabb édességeket. Akár sütés nélkül. Erre is hoztam egy receptet, a sütés nélküli almás finomságra. Szerző: Simona

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 kg
alma
8 ev. kanál
kristálycukor
5 db
szegfűszeg
2 ev. kanál
citromlé
1 kv. kanál
rumu
600 ml
víz
240 g
kör alakú piskóta
2 csomag
vanília ízű pudingpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. Az almát nagy lyukú reszelőn lereszeljük, edénybe tesszük. Hozzáadjuk a cukrot, a citrom levét, a rumot, a szegfűszeget. Felöntjük 200 ml vízzel, majd kis lángon kb. 10 percig pároljuk. 10 perc elteltével kivesszük a szegfűszeget.
  2. A pudingport 400 ml vízzel csomómentesre keverjük, hozzáadjuk az almás alaphoz, majd folyamatos kevergetés mellett forrástól számított további 10 percig főzzük.
  3. A 24 cm átmérőjű tortaformát piskótával kirakjuk.
  4. Ráöntjük az almás massza harmadát, újabb réteg piskóta következik, újabb harmad almás massza, végül ismét piskóta és a maradék almás keverék.
  5. Hűtőszekrénybe tesszük. Miután megkötött, felszeleteljük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása