Frissítő citromos-tejszínhabos szelet
Talán első ránézésre és olvasatra bonyolult receptnek tűnik, de higgyétek el, egyáltalán nem az. Kicsit időigényes, de megéri a fáradozást! A frissítő citromos-tejszínhabos szelet kiváló fogás meleg hétvégékre, délutánokra, egy finom kávé mellé. Puha és krémes, kellemes citromos ízvilággal. A puha tészta, krémek, tejszínhab és reszelt csokoládé csodálatos egyveleget alkot. Szerző: Jaja
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 27.8.2018
Kategória: Desszertek, sütemények
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojás
3 ev. kanálkristálycukor
4 ev. kanálrétesliszt
1 ev. kanálolaj
1 ev. kanálhideg víz
1 kv. kanálvaníliaaroma
1 dbcitrom héja
eperlekvár kenéshez
Krém:
400 mltej
4 ev. kanálkristálycukor
2 dbtojássárga
50 gkeményítő
2 ev. kanálcitromlé
1 dbcitrom héja
50 gvaj
3 gzselatin
Krémes réteg:
250 gnatúr krémsajt (pl. mascarpone vagy Philadelphia)
100 mlhabtejszín
3 gzselatin
ízlés szerint cukor
Tetejére:
150 mlhabtejszín
3 ev. kanálporcukor
reszelt csokoládé díszítéshez
- A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig dolgozzuk, amíg fényes nem lesz. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Kézi robotgéppel dolgozunk. Ezt követi az olaj és a víz. Utolsó lépésben fakanál segítségével belekeverjük a reszelt citromhéjjal és vaníliaaromával elkevert lisztet.
- A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és addig kevergetjük, amíg fel nem forr. Ezután levesszük a tűzről. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a keményítőt és egy kevés forró tejet. Elkeverjük, majd az egészet a forró tejhez adjuk. Ismét elkezdjük főzni, alacsony fokozaton, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a tűzről és beledolgozzuk a citromlevet, a vajat és az előkészített zselatint.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS