TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Frissítő citromos-tejszínhabos szelet
Frissítő citromos-tejszínhabos szelet
Recept Frissítő citromos-tejszínhabos szelet
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   27.8.2018

Frissítő citromos-tejszínhabos szelet

Talán első ránézésre és olvasatra bonyolult receptnek tűnik, de higgyétek el, egyáltalán nem az. Kicsit időigényes, de megéri a fáradozást! A frissítő citromos-tejszínhabos szelet kiváló fogás meleg hétvégékre, délutánokra, egy finom kávé mellé. Puha és krémes, kellemes citromos ízvilággal. A puha tészta, krémek, tejszínhab és reszelt csokoládé csodálatos egyveleget alkot. Szerző: Jaja

60 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

3 db
tojás
3 ev. kanál
kristálycukor
4 ev. kanál
rétesliszt
1 ev. kanál
olaj
1 ev. kanál
hideg víz
1 kv. kanál
vaníliaaroma
1 db
citrom héja
eperlekvár kenéshez

Krém:

400 ml
tej
4 ev. kanál
kristálycukor
2 db
tojássárga
50 g
keményítő
2 ev. kanál
citromlé
1 db
citrom héja
50 g
vaj
3 g
zselatin

Krémes réteg:

250 g
natúr krémsajt (pl. mascarpone vagy Philadelphia)
100 ml
habtejszín
3 g
zselatin
ízlés szerint cukor

Tetejére:

150 ml
habtejszín
3 ev. kanál
porcukor
reszelt csokoládé díszítéshez
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, hozzáadjuk a cukrot és addig dolgozzuk, amíg fényes nem lesz. Ezután egyenként beledolgozzuk a tojássárgát. Kézi robotgéppel dolgozunk. Ezt követi az olaj és a víz. Utolsó lépésben fakanál segítségével belekeverjük a reszelt citromhéjjal és vaníliaaromával elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt tepsibe kanalazzuk, elegyengetjük, 180 fokon 25 – 30 percig sütjük. Miután kihűlt, félbe vágjuk, az egyik felét megkenjük eperlekvárral és a két tésztát összetapasztjuk.
  3. A natúr krémsajtot a cukorral kikeverjük. A tojássárgát habosra verjük és belekeverjük a cukros krémsajtos masszába. A zselatin a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük és ezt is hozzáadjuk. Elkeverjük, rákanalazzuk a tésztára, elegyengetjük, hűtőszekrénybe tesszük.
  4. A tejet felmelegítjük, hozzáadjuk a reszelt citromhéjat és addig kevergetjük, amíg fel nem forr. Ezután levesszük a tűzről. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk a keményítőt és egy kevés forró tejet. Elkeverjük, majd az egészet a forró tejhez adjuk. Ismét elkezdjük főzni, alacsony fokozaton, egészen addig, amíg be nem sűrűsödik. A sűrű krémet levesszük a tűzről és beledolgozzuk a citromlevet, a vajat és az előkészített zselatint.
  5. A krémet kicsit lehűtjük, ezt is rákenjük a tésztára. Tetejét porcukorral felvert tejszínhabbal kenjük meg, reszelt csokoládéval díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása