TopReceptek.hu Torták Édes torták Frissítő csokis-málnás torta
Frissítő csokis-málnás torta
Recept Frissítő csokis-málnás torta
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Ez a torta képes arra, hogy mosolyt csaljon mindenki arcára. Persze ehhez először meg kell kóstolni  A tésztára egy réteg málnás réteg kerül, erre pedig a finom krém. Így született meg ez a csokis-málnás torta. Szerző: Blažena Blažka

TopPetra TopPetra    ·   30.11.2023

Frissítő csokis-málnás torta

Ez a torta képes arra, hogy mosolyt csaljon mindenki arcára. Persze ehhez először meg kell kóstolni  A tésztára egy réteg málnás réteg kerül, erre pedig a finom krém. Így született meg ez a csokis-málnás torta. Szerző: Blažena Blažka

45 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok

Tészta:

5 db
tojás
200 g
kristálycukor
180 g
rétesliszt
20 g
kakaó
1 csomag
sütőpor

Krém:

250 g
lágy túró
180 g
csokoládé
ízlés szerint
porcukor
400 ml
habtejszín

Málnás réteg:

400 g
málna
ízlés szerint
kristálycukor
1/2 csomag
vanília ízű pudingpor
szükség szerint
víz
1 csomag
vaníliacukor
Recept elkészítése
Nyomtatás
45 perc
Elkészítés
55 perc
Sütés/főzés
  1. A tojást a cukorral habosra verjük. Beleszitáljuk a kakaóval és sütőporral elkevert lisztet.
  2. A tésztát sütőpapírral kibélelt, 22 cm átmérőjű sütőformába tesszük, majd 160 fokos sütőben 45 percig sütjük.
  3. A túrót az ízlés szerinti mennyiségű porcukorral kikeverjük, ehhez adjuk hozzá az olvasztott csokoládét. A habtejszínt habbá verjük, ezt is óvatosan beledolgozzuk a csokis-túrós krémbe.
  4. A málnát felforraljuk, elkeverjük a kevés vízben csomómentesre kevert pudingporral és addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Kristálycukorral és vaníliacukorral édesíthetjük.
  5. A megsült tésztát megkenjük a málnás alappal, majd erre kerül rá a túrós-csokis krém. Hűtőbe tesszük, majd miután minden réteg megkötött, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása