Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval

Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Eper, Gyümölcs szerint, Legjobb desszertek, Tiramisu, Édes sütemények
Az eperszezon számos embernek okoz örömet, mert finomabbnál finomabb édességeket, desszerteket lehet elkészíteni. A sütés nélküli receptek közül az egyik nagy kedvencem a hidegen tálalt, frissítő epres tiramisu, aminek a krémjébe fehér csokoládé is kerül. Ha netán valaki nem szereti az epret, akkor bátran próbálkozhat más gyümölccsel is, ás kedve szerint ízesítheti, édesítheti. A desszert minden alkalomra tökéletes. Szerző: Marta
Hozzáadta: TopPetra, 9.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Sütés néküli édességek, Eper, Gyümölcs szerint, Legjobb desszertek, Tiramisu, Édes sütemények
ALAPANYAGOK
- Az epret leturmixoljuk. Én szeretem, ha nagyobb darabok is vannak benne, így nem szükséges túl sokáig és túl pépessé dolgozni. A habtejszínt felverjük, óvatosan beledolgozzuk a mascarpone sajtot.
- A krémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott és kissé kihűtött csokoládét.
- A forma alját piskótával kirakjuk, rákanalazzuk az eper felét.
- Az epres krémre kerül a mascarpone sajtos krém, majd ismét piskóta, eper, krém. A felső réteg akár több krém is lehet.
- A tetejét kakaóval megszórjuk, eperrel díszítjük.