Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval

Az eperszezon számos embernek okoz örömet, mert finomabbnál finomabb édességeket, desszerteket lehet elkészíteni. A sütés nélküli receptek közül az egyik nagy kedvencem a hidegen tálalt, frissítő epres tiramisu, aminek a krémjébe fehér csokoládé is kerül. Ha netán valaki nem szereti az epret, akkor bátran próbálkozhat más gyümölccsel is, ás kedve szerint ízesítheti, édesítheti. A desszert minden alkalomra tökéletes. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 9.5.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Gyümölcsös édességek, sütemények, Eper, Sütés néküli édességek
Előkészítési idő:
Recept Frissítő epres tiramisu fehér csokoládéval

Hozzávalók

1 csomagpiskóta
250 mlhabtejszín
500 gmascarpone
200 gfehér csokoládé
800 geper
2 csomagvaníliacukor
kakaó szóráshoz
eper díszítéshez

Elkészítés menete

  1. Az epret leturmixoljuk. Én szeretem, ha nagyobb darabok is vannak benne, így nem szükséges túl sokáig és túl pépessé dolgozni. A habtejszínt felverjük, óvatosan beledolgozzuk a mascarpone sajtot.
  2. A krémhez hozzáadjuk a gőzfürdő felett felolvasztott és kissé kihűtött csokoládét.
  3. A forma alját piskótával kirakjuk, rákanalazzuk az eper felét.
  4. Az epres krémre kerül a mascarpone sajtos krém, majd ismét piskóta, eper, krém. A felső réteg akár több krém is lehet.
  5. A tetejét kakaóval megszórjuk, eperrel díszítjük.