Frissítő epres tiramisu

Recept Frissítő epres tiramisu
KÜLDÖTT KÉPEK

A meleg, napsütéses napokon igazán jól tud esni egy szelet hideg gyümölcsös édesség. Az egyik nagy kedvencem a frissítő epres tiramisu, ami nemcsak ízben, hanem állagában is megfelel az elvárásaimnak. Csupán pár hozzávaló kell az elkészítéséhez, és szinte pillanatok alatt el is készül. Egy réteg piskóta, egy réteg szeletelt eper, egy réteg leturmixolt eper, na és persze a mascarpone sajtból és tejszínhabból készült krém.

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

250 gmascarpone
200 mlhabtejszín
400 geper
150 gporcukor
20 dbpiskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Nagyon egyszerű recept, ami pillanatok alatt elkészül és csak pár hozzávalóból.
  2. A habtejszínt a porcukorral (100 g) habbá verjük, süteményes lapáttal belekeverjük a mascarpone sajtot és addig dolgozzuk, amíg szép krémes nem lesz. 100 g epret az 50 g cukorral együtt leturmixolunk.
  3. Egy kisebb műanyag formát vagy kerámia tálat előkészítünk. Az aljára egy réteg piskótát teszünk. Rákenjük a leturmixolt eper felét, egy réteg szeletelt eperrel takarjuk be, rákenjük a krém felét. A következő rétegezés a következő: piskóta, leturmixolt eper, krém.
  4. Az utolsó réteg a felszeletelt eper. Hűtőszekrénybe tesszük, majd miután kihűlt, tálaljuk.

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás