Frissítő, fenomenális banános torta

Recept Frissítő, fenomenális banános torta
KÜLDÖTT KÉPEK

Az egyik legegyszerűbb és legfinomabb torta, amit valaha készítettem. Frissítő, banános, egyszerűen fenomenális, mindössze pár alapanyagból! Az alapja vajjal elkevert darált keksz, amire egész egyszerűen rápakoljuk a felszeletelt banánt, a karamellkrémet, na meg a mascarpone sajttal elkevert tejszínhabot. Alaposan lehűtjük, kakaóval megszórjuk, és már el is készült. A család egyszerűen imádja! Szerző: Turcmanka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

150 gháztartási keksz
100 gvaj
2-3 dbbanán
250 gkaramelles sűrített tej
250 gmascarpone
2 ev. kanálkristálycukor
250 mlhabtejszín
kakaó díszítéshez

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A kekszet ledaráljuk, a vajat felolvasztjuk. A ledarált kekszet elkeverjük az olvasztott vajjal. A masszának össze kell állnia.
  2. Ezzel a masszával egy kör alakú sütőforma alját kibéleljük. Ügyeljünk arra, hogy a masszából a forma oldalaira is jusson, 1-2 cm magasan.
  3. A banánt felkarikázzuk és rátesszük a vajas kekszes alapra. Erre kenjük rá a karamelles sűrített tejet (ha nincs, bolti karamellkrémet is használhatunk).
  4. A mascarpone sajtot a cukorral elkeverjük, a habtejszínt habbá verjük, A mascarpone keverékbe óvatosan beledolgozzuk a tejszínhabot, majd ez a krém kerül a karamelles krémre. Elegyengetjük, legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A tetejét kakaóval megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás