Frissítő kiwi szelet

A nagy melegben nem olyan könnyű dolog a konyhába főzőcskézni. Persze a nagy melegben is megkívánom az édességet, de ilyenkor igyekszem valami könnyűt, finomat, krémeset, frissítőt készíteni. Ezeknek az elvárásoknak tökéletesen megfelel a frissítő kiwi szelet. A puha, nagyon könnyen elkészíthető piskótatésztára lágy, könnyű krém kerül, friss, szeletelt kiwi, a tetejét pedig egy réteg kiwis-pudingos öntettel díszítem. Szerző: Marta

Hozzáadta:, 27.7.2018
Kategória: Desszertek, Sütemények
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Frissítő kiwi szelet

Hozzávalók

Tészta:
6 dbtojás
300 gporcukor
150 mlolaj
150 mltej
300 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Krém:
2 csomagtejszín ízű habpor + a csomagoláson szereplő víz vagy tej
2 csomagvaníliacukor
500 mltejföl
6 ev. kanálporcukor
4-5 dbkiwi
Öntet:
500 mlvíz
kiwi ízű szörp, ízlés szerint
1 csomag vanília ízű pudingpor

Elkészítés menete

  1. Tészta: a tojást a cukorral habosra verjük, hozzáadjuk az olajat és a tejet, a sütőporral elkevert és átszitált lisztet. tészta állagúvá dolgozzuk, sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és 20 perc alatt 180 fokon készre sütjük.
  2. A kihűlt tésztát kifordítjuk, lehúzzuk róla a sütőpapírt és visszatesszük a tepsibe.
  3. Elkészítjük a krémet: a habport a vaníliacukorral, a csomagoláson szereplő útmutató szerint habbá verjük. Hozzáadjuk a tejfölt és a porcukrot. Rákenjük a tésztára. Hűtőbe tesszük, megvárjuk, míg a krém megköt.
  4. A következő lépés az öntet: 300 ml vízhez hozzáadjuk a szörpöt és feltesszük főni. 200 ml vízben csomómentesre keverjük a pudingport és hozzáadjuk a szörpös vízhez. Sűrű pudingot főzünk.
  5. A krém tetejére egy rétegben szeletelt kiwit teszünk, majd a forró krémet ráöntjük.
  6. 12 órára hűtőszekrénybe tesszük, felszeleteljük, tálaljuk.