TopReceptek.hu Gyümölcs szerint Kivi Frissítő kiwitorta sütés nélkül
Frissítő kiwitorta sütés nélkül
Recept Frissítő kiwitorta sütés nélkül
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele
TopPetra TopPetra    ·   20.8.2018

Frissítő kiwitorta sütés nélkül

A frissítő kiwitorta sütés nélkül gyakorlatilag egy óra alatt összeállítható. Nem tartozik a bonyolult sütemények/torták közé, azonban az íze annál jobb! Lágy tejszínhabos krém húzódik meg a kekszes-vajas alapon, amire pedig egy jó nagy adag kiwiturmix kerül, cukorral ízesítve, zselatinnal egybefogva. Nagyon nagy előnye, hogy a gyümölcsöt szezonálisan és ízlés szerint is cserélhetjük. Szerző: Triniti

60 perc
Elkészítés
Alapanyagok

Alap:

200 g
keksz
100 g
vaj

Fehér krém:

400 g
krémsajt
350 ml
habtejszín
150 g
porcukor
2 csomag
vaníliacukor
1 ev. kaná
citromlé
10 g
zselatinpor

Kiwi réteg:

1 kg
kiwi
200 g
porcukor
20 g
zselatinpor
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A kekszet por állagúra törjük vagy turmixoljuk, hozzáadjuk a felolvasztott vajat és elkeverjük. A vajas-kekszes alappal kibéleljük a sütőpapírral kibélelt 24 cm átmérőjű tortaforma alját. A kekszes vajas alapot elegyengetjük.
  2. A habtejszínt a vanília- és porcukorral habosra verjük. A zselatinport a csomagoláson szereplő útmutató szerint előkészítjük. A krémsajtot elkeverjük a citromlével és az előkészített zselatinporral. Belekeverjük a tejszínhabot, majd a fehér krémet rákenjük a kekszes-vajas alapra.
  3. Egy kisebb edényt előkészítünk (legyen kisebb az átmérője, mint a tortaformának), fóliával bevonjuk, majd a fehér krém közepére tesszük, hogy mélyedést nyomjon a krémbe. Így tesszük legalább két órára a hűtőszekrénybe. 2 óra elteltével óvatosan eltávolítjuk az edényt és a fóliát is.
  4. A kiwit meghámozzuk, megmossuk, kása állagúra turmixoljuk. Edénybe tesszük, hozzáadjuk a cukrot és elkezdjük melegíteni. Addig melegítjük, amíg a cukor fel nem oldódik. Hozzáadjuk az előkészített zselatinport, elkeverjük, majd az egész kiwis keveréket ráöntjük a fehér krémre. Elegyengetjük, akár egy éjszakára hűtőszekrénybe tesszük. Kedvünkre díszítjük, tálaljuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása