Frissítő kókuszos kocka

A hidegen tálalt, lágy, krémes, frissítő kókuszos kocka igazi ízélményt nyújt. Nemcsak a kókuszos ízvilág ragad meg a süteményben, hanem a kellemes vaníliás aroma is, amivel a krém készük. A puha tésztára és a kókuszos-vaníliás krémre a koronát a tejszínhab teszi fel. Ha szeretnénk, reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A sütemény lehűtve a legfinomabb, és tökéletesen illik hozzá a fanyar gyümölcs is. Szerző: Lacusin

Hozzáadta:, 24.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Recept Frissítő kókuszos kocka

Hozzávalók

Tészta:
3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 bögreolaj
1 bögretej
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Töltelék:
1 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
7 ev. kanálkristálycukor
200 gkókuszreszelék
140 gvaj
Tetejére:
300 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
reszelt csokoládé díszítéshez (elhagyható)

Elkészítés menete

  1. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beleöntjük az olajat, a tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan belekeverjük a tojáshabot, majd a tésztát tepsibe öntjük és 180 fokon készre sütjük. Ha a tészta túl „folyós” lenne, akkor liszttel tudunk még az állagán változtatni.
  2. Elkészítjük az első krémet. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Miután a puding elkészült, levesszük a tűzről, és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd az így elkészített tölteléket rákenjük a megsült tésztára. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, rákenjük a kókuszos töltelékre. A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A süteményt 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Felszeleteljük, tálaljuk, gyümölccsel díszíthetjük.