Frissítő kókuszos kocka
A hidegen tálalt, lágy, krémes, frissítő kókuszos kocka igazi ízélményt nyújt. Nemcsak a kókuszos ízvilág ragad meg a süteményben, hanem a kellemes vaníliás aroma is, amivel a krém készük. A puha tésztára és a kókuszos-vaníliás krémre a koronát a tejszínhab teszi fel. Ha szeretnénk, reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A sütemény lehűtve a legfinomabb, és tökéletesen illik hozzá a fanyar gyümölcs is. Szerző: Lacusin
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 24.4.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Pudingos receptek
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 bögreolaj
1 bögretej
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor
Töltelék:
1 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
7 ev. kanálkristálycukor
200 gkókuszreszelék
140 gvaj
Tetejére:
300 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
reszelt csokoládé díszítéshez (elhagyható)
- Elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beleöntjük az olajat, a tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan belekeverjük a tojáshabot, majd a tésztát tepsibe öntjük és 180 fokon készre sütjük. Ha a tészta túl „folyós” lenne, akkor liszttel tudunk még az állagán változtatni.
- Felszeleteljük, tálaljuk, gyümölccsel díszíthetjük.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS