Frissítő kókuszos kocka

Recept Frissítő kókuszos kocka
KÜLDÖTT KÉPEK

A hidegen tálalt, lágy, krémes, frissítő kókuszos kocka igazi ízélményt nyújt. Nemcsak a kókuszos ízvilág ragad meg a süteményben, hanem a kellemes vaníliás aroma is, amivel a krém készük. A puha tésztára és a kókuszos-vaníliás krémre a koronát a tejszínhab teszi fel. Ha szeretnénk, reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A sütemény lehűtve a legfinomabb, és tökéletesen illik hozzá a fanyar gyümölcs is. Szerző: Lacusin

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:
Sütés/főzés:

ALAPANYAGOK

Tészta:

3 dbtojás
1 bögrekristálycukor
1 bögreolaj
1 bögretej
150 grétesliszt
1 csomagsütőpor

Töltelék:

1 ltej
2 csomagvanília ízű pudingpor
7 ev. kanálkristálycukor
200 gkókuszreszelék
140 gvaj

Tetejére:

300 mlhabtejszín
1 csomaghabfixáló
reszelt csokoládé díszítéshez (elhagyható)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Elkészítjük a tésztát. A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjéből kemény habot verünk. A tojássárgát a cukorral habosra verjük, beleöntjük az olajat, a tejet, végül hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. Óvatosan belekeverjük a tojáshabot, majd a tésztát tepsibe öntjük és 180 fokon készre sütjük. Ha a tészta túl „folyós” lenne, akkor liszttel tudunk még az állagán változtatni.
  2. Elkészítjük az első krémet. A tejből, cukorból és pudingporból sűrű pudingot főzünk. Miután a puding elkészült, levesszük a tűzről, és még amíg forró, belekeverjük a vajat. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket, majd az így elkészített tölteléket rákenjük a megsült tésztára. Megvárjuk, míg kihűl.
  3. A habtejszínt a habfixálóval felverjük, rákenjük a kókuszos töltelékre. A tetejét reszelt csokoládéval megszórhatjuk. A süteményt 3 órára hűtőszekrénybe tesszük.
  4. Felszeleteljük, tálaljuk, gyümölccsel díszíthetjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás