Frissítő lime torta, sütés nélkül

Recept Frissítő lime torta, sütés nélkül
KÜLDÖTT KÉPEK

Ha valami különlegesre vágyunk, akkor a frissítő lime torta, sütés nélkül igazán jó megoldás. Nagy előnye, hogy nem kell sütni, piskótás alap és a túrós krém pedig nem jelenthez kihívást. A lime ízének köszönhetően rendkívül frissítő, főleg hidegen, jól lehűtve. Tapasztalatom szerint elég, ha a torta 1 órát pihen a hűtőszekrényben, utána pedig bátran fogyasztható. Mivel szeretem a lágy krémeket, ezért habtejszínt használtam, de akár mascarpone sajttal vagy egyéb, krémes, natúr sajttal is elkészíthetjük. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK
Előkészítés:

ALAPANYAGOK

Alap:

240 greszelt vagy darált piskóta
60 gkókuszreszelék
200 golvasztott vaj
6 ev. kanáltej
4 ev. kanálrum

Töltelék:

500 gtúró (magas zsírtartalom)
400 ghabtejszín (31%)
100 g kristálycukor
2 csomagvaníliacukor
3 dblime
20 gzselatinpor (Dr.Oetker)

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egy nagyobb tálcára sütőpapírt teszünk, erre helyezzük rá a kör alakú sütőforma peremét (23 cm átmérőjű).
  2. Az alap hozzávalóit alaposan elkeverjük, beletesszük a formába és lenyomkodjuk. Rátesszük a túrós tölteléket, reszelt lime héjával megszórjuk, majd pár órára hűtőszekrénybe tesszük.
  3. A tölteléket a következőképp készítjük el: a lime héját lereszeljük, majd a lime-ot félbevágjuk, levét kinyomjuk. A levet kis lángon 5 percig főzzük. A habtejszínt habbá verjük. A túrót a kristálycukorral és vaníliacukorral elkeverjük, hozzáadjuk a lime levének 2/3 részét, a reszelt héj nagyobb hányadát, elkeverjük, majd beleforgatjuk a tejszínhabot.
  4. A zselatint a csomagoláson szereplő útmutató szerint pár evőkanál vízbe áztatjuk (kb. 10 perc), felmelegítjük. Mikor a zselatin már feloldódott, hozzáadunk 2 evőkanál túrós keveréket, eldolgozzuk, majd az egészet hozzáadjuk a töltelékhez és alaposan elkeverjük.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás