TopReceptek.hu Desszertek, sütemények Pudingos receptek Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal
Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal
Recept Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A frissítő narancsos kocka süteményt tejszínhabbal sokan talán Fanta szelet néven ismerik, de nálunk ez az elnevezés terjedt el. Én inkább narancslével készítem, amit tetszés szerint édesítek, de Fantával is bátran készíthető. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt bejön az édesség, főleg jó hidegen, egyenesen a hűtőből tálalva. Nálunk szokássá vált, hogy a narancsos réteg a süti közepére, közvetlenül a tésztára kerül, így a világos krémre bőven kerülhet tejszínhab. Ha egy kis csavart szeretnénk vinni a sütibe, akkor a tésztájába egy kis kakaót, a fehér krémbe pedig vaníliacukrot is csempészhetünk, majd a tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.

Babu27    ·   29.3.2017

Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal

A frissítő narancsos kocka süteményt tejszínhabbal sokan talán Fanta szelet néven ismerik, de nálunk ez az elnevezés terjedt el. Én inkább narancslével készítem, amit tetszés szerint édesítek, de Fantával is bátran készíthető. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt bejön az édesség, főleg jó hidegen, egyenesen a hűtőből tálalva. Nálunk szokássá vált, hogy a narancsos réteg a süti közepére, közvetlenül a tésztára kerül, így a világos krémre bőven kerülhet tejszínhab. Ha egy kis csavart szeretnénk vinni a sütibe, akkor a tésztájába egy kis kakaót, a fehér krémbe pedig vaníliacukrot is csempészhetünk, majd a tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.

Alapanyagok

Tészta:

4 db
tojás
8 ev. kanál
forró víz
200 g
kristálycukor
200 g
rétesliszt

1. réteg:

1 l
narancslé vagy Fanta
6 ev. kanál
kristálycukor
3 csomag
vanília ízű pudingpor

2. réteg:

750 ml
tej
6 ev. kanál
búzafinomliszt
2 ev. kanál
kukoricakeményítő
200 g
kristálycukor
125 g
vaj
2 doboz
habtejszín
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, ezután hozzákeverjük a forró vizet. Egy másik tálban a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe. Ezután beledolgozzuk a lisztet. A kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

 

  1. 800 ml narancslében feloldjuk a cukrot. A maradék 200 ml narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a cukros narancsleves keverékhez. Sűrű krémet főzünk. Még melegében ráöntjük a megsült tésztára és megvárjuk, míg kihűl.

 

  1. 150 ml tejbe beleszórjuk a kristálycukrot, a lisztet és a keményítőt, csomómentesre keverjük.

 

  1. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáöntjük a cukros-keményítős tejet, és sűrű krémet főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, majd kanalanként beledolgozzuk a habosra vert vajat. A krémet rákanalazzuk a narancsos rétegre és elsimítjuk.

 

  1. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, majd az egész sütemény hűtőbe tesszük, hogy megkössön. Jó étvágyat!
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása