Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal

A frissítő narancsos kocka süteményt tejszínhabbal sokan talán Fanta szelet néven ismerik, de nálunk ez az elnevezés terjedt el. Én inkább narancslével készítem, amit tetszés szerint édesítek, de Fantával is bátran készíthető. Kicsiknek és nagyoknak egyaránt bejön az édesség, főleg jó hidegen, egyenesen a hűtőből tálalva. Nálunk szokássá vált, hogy a narancsos réteg a süti közepére, közvetlenül a tésztára kerül, így a világos krémre bőven kerülhet tejszínhab. Ha egy kis csavart szeretnénk vinni a sütibe, akkor a tésztájába egy kis kakaót, a fehér krémbe pedig vaníliacukrot is csempészhetünk, majd a tetejét reszelt csokoládéval is megszórhatjuk.

Hozzáadta:, 29.3.2017
Kategória: Desszertek, Sütemények
Frissítő narancsos kocka tejszínhabbal

Hozzávalók

Tészta:
4 dbtojás
8 ev. kanálforró víz
200 gkristálycukor
200 grétesliszt
1. réteg:
1 lnarancslé vagy Fanta
6 ev. kanálkristálycukor
3 csomagvanília ízű pudingpor
2. réteg:
750 mltej
6 ev. kanálbúzafinomliszt
2 ev. kanálkukoricakeményítő
200 gkristálycukor
125 gvaj
2 dobozhabtejszín

Elkészítés menete

  1. A tojások sárgáját a cukorral habosra verjük, ezután hozzákeverjük a forró vizet. Egy másik tálban a tojásfehérjéből kemény habot verünk, majd óvatosan belekeverjük a tojássárgás keverékbe. Ezután beledolgozzuk a lisztet. A kapott tésztát egy sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 180 fokon kb. 20 percig sütjük.

 

  1. 800 ml narancslében feloldjuk a cukrot. A maradék 200 ml narancslében csomómentesre keverjük a pudingport, majd hozzáöntjük a cukros narancsleves keverékhez. Sűrű krémet főzünk. Még melegében ráöntjük a megsült tésztára és megvárjuk, míg kihűl.

 

  1. 150 ml tejbe beleszórjuk a kristálycukrot, a lisztet és a keményítőt, csomómentesre keverjük.

 

  1. A maradék tejet feltesszük főni, hozzáöntjük a cukros-keményítős tejet, és sűrű krémet főzünk. Megvárjuk, míg kihűl, majd kanalanként beledolgozzuk a habosra vert vajat. A krémet rákanalazzuk a narancsos rétegre és elsimítjuk.

 

  1. A tetejét tejszínhabbal díszítjük, majd az egész sütemény hűtőbe tesszük, hogy megkössön. Jó étvágyat!