Frissítő nyári epres tiramisu

Recept Frissítő nyári epres tiramisu
KÜLDÖTT KÉPEK

A sütés nélküli édességek királynője. Frissítő, krémes, gyümölcsös, jó hideg. A sütibe nem kell kávé, az eper, cukor és mascarpone hármasa tökéletes ehhez a finomsághoz.

KÜLDÖTT KÉPEK

ALAPANYAGOK

250 gmascarpone
200 mlhabtejszín
400 geper
150 gporcukor
20 dbhosszú piskóta

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. Egyszerű recept, finom krémmel, és csupán pár hozzávaló kell hozzá: mascarpone, habtejszín és cukor.
  2. A habtejszínt 100 g cukorral habbá verjük, majd eldolgozzuk a mascarponeval. 100 g epret a maradék 50 g cukorral együtt leturmixoljuk.
  3. Előkészítjük a kisebb, négyzet alakú formát, az alját piskótával kibéleljük. Erre kerül az epres massza, a masszára kenjük a krémet, majd erre kerül gadzagon félbe vágott eper. Még egy réteg piskóta, ismét eperpüré, még egy adag krém, ismét eper. A rétegezést addig folytatjuk, amíg vannak hozzávalók.
  4. Az utolsó réteg nem árt, ha eper. Ízlés szerint bolti eperzselét is önthetünk a tetejére, de ez elhagyható. Hűtőszekrénybe tesszük.

Forrás: Vk

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás