Frissítő tekercs narancsos krémmel
Sokáig kerestem, de végre sikerült narancspasztához jutnom. Rögtön ki is próbáltam, és elkészítettem ezt a frissítő tekercset narancsos krémmel. A tészta pompás, nem szakad, nem törik, amikor kihűlt, megtöltöttem a krémmel és egyszerűen felcsavartam. A tészta rendkívül puha, a krém pedig egyszerűen mesés! Csak ajánlani tudom! A tekercs tetejét olvasztott csokoládéval még díszíthetjük, de én ezt a lépést kihagytam.
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 3.9.2018
Kategória: Desszertek, sütemények, Tekercsek, roládok
Előkészítés:
Sütés/főzés:
ALAPANYAGOK
Tészta:
5 dbtojásfehérje
1 csomagvaníliacukor
2 ev. kanálkristálycukor
5 dbtojássárga
1 ev. kanálolaj
3 ev. kanálbúzafinomliszt
Krém:
250 mlhabtejszín
1 dobozmascarpone
2 kv. kanálnarancspaszta
ízlés szerint porcukor
- A tojásfehérjét a vaníliacukorral és kristálycukorral habbá verjük, beledolgozzuk a tojássárgát, az olajat, végül a lisztet.
- Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük, 170 fokon 10 percig sütjük.
- Elkészítjük a krémet: a habtejszínt felverjük, beledolgozzuk a mascarpone sajtot, a narancspasztát és ízlés szerint a porcukrot.
- A krémmel megkenjük a kihűlt tésztát, felcsavarjuk.
Blogom: Pečení všeho druhu ORIGINAL
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS