Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli

Recept Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli

Hozzáadta: Viki78, 14.7.2017

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések, Reggeli

KÜLDÖTT KÉPEK

A burgonyás omett egy igazi spanyol különlegesség, és nemcsak reggelinek, hanem akár vendégváró falatnak is tökéletes. Laktató, tartalmas, szép, ízletes, minden megvan benne, amit egy tökéletes reggelihez kell. Ami különlegessé teszi, az a burgonya, amit jelen receptnél megfőztem. Ha több időnk van, akkor a burgonyát meg is süthetjük, és erre tesszük rá a tojásos keveréket. A pirított hagymát akár úgy is készíthetjük, hogy egy jó adag szalonnát zsírjára pirítunk, és ebbe tesszük bele a hagymát.

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: Viki78, 14.7.2017

Kategória: Előételek, falatkák, Sósak, Főétkezések, Reggeli

ALAPANYAGOK

Szükségünk lesz:

3 dbburgonya
1 dbvöröshagyma
1 dbpaprika (piros)
4 dbtojás
100 gsonka
30 gsajt
só és bors

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A hagymát felkarikázzuk és forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A paprikát apróra kockázzuk és hozzáadjuk a hagymához. 5 percig együtt pirítjuk a hagymával.
  3. A burgonyát megmossuk és puhára főzzük. Felkockázzuk és hozzáadjuk a paprikás hagymához. Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy sütőtálat olajjal kikenünk, majd belekanalazzuk a zöldséges keveréket.
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, majd ráöntjük a sütőtálban lévő zöldségekre.
  5. 200 fokos sütőbe tesszük és 10-13 percig sütjük. A sütés vége előtt reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat!

Forrás: VK

OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás