Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli

A burgonyás omett egy igazi spanyol különlegesség, és nemcsak reggelinek, hanem akár vendégváró falatnak is tökéletes. Laktató, tartalmas, szép, ízletes, minden megvan benne, amit egy tökéletes reggelihez kell. Ami különlegessé teszi, az a burgonya, amit jelen receptnél megfőztem. Ha több időnk van, akkor a burgonyát meg is süthetjük, és erre tesszük rá a tojásos keveréket. A pirított hagymát akár úgy is készíthetjük, hogy egy jó adag szalonnát zsírjára pirítunk, és ebbe tesszük bele a hagymát.

Hozzáadta:, 14.7.2017
Kategória: Előételek, falatkák
Burgonyás omlett, avagy a pompás spanyol reggeli

Hozzávalók

Szükségünk lesz:
3 dbburgonya
1 dbvöröshagyma
1 dbpaprika (piros)
4 dbtojás
100 gsonka
30 gsajt
só és bors

Elkészítés menete

  1. A hagymát felkarikázzuk és forró olajon aranyszínűre pirítjuk.
  2. A paprikát apróra kockázzuk és hozzáadjuk a hagymához. 5 percig együtt pirítjuk a hagymával.
  3. A burgonyát megmossuk és puhára főzzük. Felkockázzuk és hozzáadjuk a paprikás hagymához. Elkeverjük, ízlés szerint sózzuk és borsozzuk. Egy sütőtálat olajjal kikenünk, majd belekanalazzuk a zöldséges keveréket.
  4. A tojást felverjük, hozzáadjuk a felkockázott sonkát, majd ráöntjük a sütőtálban lévő zöldségekre.
  5. 200 fokos sütőbe tesszük és 10-13 percig sütjük. A sütés vége előtt reszelt sajttal megszórjuk. Jó étvágyat!

Forrás: VK