TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Füstölt húsos egytálétel házi tésztával
Füstölt húsos egytálétel házi tésztával
Recept Füstölt húsos egytálétel házi tésztával
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

A füstölt húsos egytálétel házi tésztával nem a leggyorsabban elkészíthető tésztás egytálétel, de annál finomabb és laktatóbb! Boltban is kapható, főtt-füstölt tarja alkotja a húsos rész alapját, amit elkeverünk a verhetetlen házi tésztával. Pont a tészta elkészítése igényel több időt, de ha van kellő szabadidőnk és kapacitásunk, akkor megéri a várakozást. Szerintem a házi tészta egyszerűen verhetetlen, és ami a legjobb, hogy akár túrós tésztát, káposztás tésztát, szinte bármilyen tökéletes tésztaételt is készíthetünk.

Babu27    ·   13.1.2018

Füstölt húsos egytálétel házi tésztával

A füstölt húsos egytálétel házi tésztával nem a leggyorsabban elkészíthető tésztás egytálétel, de annál finomabb és laktatóbb! Boltban is kapható, főtt-füstölt tarja alkotja a húsos rész alapját, amit elkeverünk a verhetetlen házi tésztával. Pont a tészta elkészítése igényel több időt, de ha van kellő szabadidőnk és kapacitásunk, akkor megéri a várakozást. Szerintem a házi tészta egyszerűen verhetetlen, és ami a legjobb, hogy akár túrós tésztát, káposztás tésztát, szinte bármilyen tökéletes tésztaételt is készíthetünk.

90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
Alapanyagok
300 g
füstölt-főtt tartja
100 g
szalonna
2 db
nagyobb vöröshagyma
2 ev. kanál
zsír (1 a sütőforma kikenéséhez)
4 db
tojás
200 ml
12% főzőtejszín

Tészta:

300 g
rétesliszt
3 db
tojás
1 ev. kanál
víz
1 ev. kanál
olaj
Recept elkészítése
Nyomtatás
90 perc
Elkészítés
30 perc
Sütés/főzés
  1. Először elkészítjük a füstölt húsos alapot: a szalonnát egy evőkanál zsíron megporítjuk, hozzáadjuk a felkockázott vöröshagymát és megpirítjuk. Ezután hozzáadjuk a felkockázott tarját (csomagolva, boltban vásároltam) és pár percig együtt pirítjuk. A sütőtálat egy evőkanálnyi zsírral kikenjük, és ebbe kerül majd bele a tésztával elkevert húsos keverék.
  2. Házi tészta: a lisztet tálba szórjuk, közepébe beleütjük a tojást, beleöntjük a vizet és az olajat. Ezekből a hozzávalókból sima állagú tésztát gyúrunk. A kész tészta rugalmas, nem tapad. Fóliába csomagoljuk, majd fél órára hűtőszekrénybe tesszük. Miután a tészta lehűlt, egy felületet rétesliszttel meghintünk, és ezen osztjuk szét négy darabra a tésztát.
  3. Minden egyes kis tésztaadagot kb. 2 mm vastagra nyújtunk (minél vékonyabb, annál jobb), és legalább 15 percig pihentetünk. Ezután a tésztalapokat felkockázzuk. Én nagyjából 1.5x1.5 cm-es négyzeteket készítettem – először a tésztalapot felcsíkoztam, majd szépen felvágtam. A tésztát 10-15 percig még pihentetjük, majd kellően forró, sós vízben 3 percig főzzük. Nem egyszerre, hanem adagonként.%1
  4. A tésztát elkeverjük a húsos alappal, majd beleöntjük a kizsírozott sütőtálba. 200 fokra előmelegített sütőben 15 percig sütötjük. Ezután a tojást a tejszínnel elkeverjük, meglocsoljuk vele a tésztát, és 160 fokon további 15-20 percig sütjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása