Füstölt hússal töltött burgonyagombóc
Az édes gombóc sokat került az asztalra, de a sós, karakteres töltelék kezdett hiányozni. Így jött az ötlet, hogy füstölt húsos töltelék kerül a gombócba a klasszikus szilva vagy eper helyett. A tetejére pirított hagyma került, de bolti ropogós hagyma is jöhet bátran. Szerző: Danka
KÜLDÖTT KÉPEK
Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022
Kategória: Ebéd, Főétkezések
ALAPANYAGOK
500 gelőzőn nap héjában főtt burgonya
150 grétesliszt
50 gbúzadara
1 dbtojás
1 kávéskanálsó
kb. 400 gfüstölt hús, esetleg füstölt sonka
- A meghámozott burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, darát. Tésztává dolgozzuk. Ha túlságosan tapad, adhatunk hozzá még lisztet.
- Hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd mindegyik tésztaadagot lap alakúra formázzuk. A lapok tetejére apró kockára vágott füstölt húst teszünk, becsomagoljuk, megformázzuk a gombócokat.
- A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük,15-20 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a gombóc ne tapadjon oda az edény aljához.
- A gombócokat kihűtjük, olajjal megkenjük, pirított hagymával megszórjuk.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Bramborové knedlíky plněné uzeným masem.
Chcete si prečítať tento recept v slovenčine? Prezrite si Zemiakové knedle plnené údeným mäsom.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Gefüllte Kartoffelknödel mit Kasseler an.
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS