TopReceptek.hu Főétkezések Ebéd Füstölt hússal töltött burgonyagombóc
Füstölt hússal töltött burgonyagombóc
Recept Füstölt hússal töltött burgonyagombóc
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Az édes gombóc sokat került az asztalra, de a sós, karakteres töltelék kezdett hiányozni. Így jött az ötlet, hogy füstölt húsos töltelék kerül a gombócba a klasszikus szilva vagy eper helyett. A tetejére pirított hagyma került, de bolti ropogós hagyma is jöhet bátran. Szerző: Danka

TopPetra TopPetra    ·   8.7.2022

Füstölt hússal töltött burgonyagombóc

Az édes gombóc sokat került az asztalra, de a sós, karakteres töltelék kezdett hiányozni. Így jött az ötlet, hogy füstölt húsos töltelék kerül a gombócba a klasszikus szilva vagy eper helyett. A tetejére pirított hagyma került, de bolti ropogós hagyma is jöhet bátran. Szerző: Danka

Alapanyagok
500 g
előzőn nap héjában főtt burgonya
150 g
rétesliszt
50 g
búzadara
1 db
tojás
1 kávéskanál
kb. 400 g
füstölt hús, esetleg füstölt sonka
Recept elkészítése
Nyomtatás
  1. A meghámozott burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, darát. Tésztává dolgozzuk. Ha túlságosan tapad, adhatunk hozzá még lisztet.
  2. Hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd mindegyik tésztaadagot lap alakúra formázzuk. A lapok tetejére apró kockára vágott füstölt húst teszünk, becsomagoljuk, megformázzuk a gombócokat.
  3. A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük,15-20 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a gombóc ne tapadjon oda az edény aljához.
  4. A gombócokat kihűtjük, olajjal megkenjük, pirított hagymával megszórjuk.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása