Füstölt hússal töltött burgonyagombóc

Recept Füstölt hússal töltött burgonyagombóc

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

KÜLDÖTT KÉPEK

Az édes gombóc sokat került az asztalra, de a sós, karakteres töltelék kezdett hiányozni. Így jött az ötlet, hogy füstölt húsos töltelék kerül a gombócba a klasszikus szilva vagy eper helyett. A tetejére pirított hagyma került, de bolti ropogós hagyma is jöhet bátran. Szerző: Danka

KÜLDÖTT KÉPEK

Hozzáadta: TopPetra, 8.7.2022

Kategória: Ebéd, Főétkezések

ALAPANYAGOK

500 gelőzőn nap héjában főtt burgonya
150 grétesliszt
50 gbúzadara
1 dbtojás
1 kávéskanál
kb. 400 gfüstölt hús, esetleg füstölt sonka

ELKÉSZÍTÉS MENETE

NYOMTATÁSMENTÉS
  1. A meghámozott burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a tojást, sót, lisztet, darát. Tésztává dolgozzuk. Ha túlságosan tapad, adhatunk hozzá még lisztet.
  2. Hengerré formázzuk, felszeleteljük, majd mindegyik tésztaadagot lap alakúra formázzuk. A lapok tetejére apró kockára vágott füstölt húst teszünk, becsomagoljuk, megformázzuk a gombócokat.
  3. A gombócokat forrásban lévő sós vízbe tesszük,15-20 percig főzzük. Ügyeljünk arra, hogy a gombóc ne tapadjon oda az edény aljához.
  4. A gombócokat kihűtjük, olajjal megkenjük, pirított hagymával megszórjuk.
OSSZA MEG MÁSOKKAL IS A RECEPTET
INSPIRÁCIÓ MINDEN NAPRA
RECEPT HOZZÁSZÓLÁS
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás