TopReceptek.hu 15 perces receptek Sósak Füstölt makrélás-túrós szendvicskrém
Füstölt makrélás-túrós szendvicskrém
Recept Füstölt makrélás-túrós szendvicskrém
Kipróbálta a receptet?
Töltse fel saját képét és büszkélkedjen vele

Már nagyon régen vásároltam füstölt makrélát. Legutóbb megláttam a bolt polcán, és rögtön eszembe jutott, ahogy gyerekkoromban a családdal körbe ültük és kézzel estünk neki. Anyukám persze a füstölt makrélából készült lágy krémmel is meg szokott minket lepni, amit aztán jó vastagon kentünk a házi kiflire. Ez a krém nagyjából 15 perc alatt elkészül. Szerző: Lacusin

TopPetra TopPetra    ·   6.12.2020

Füstölt makrélás-túrós szendvicskrém

Már nagyon régen vásároltam füstölt makrélát. Legutóbb megláttam a bolt polcán, és rögtön eszembe jutott, ahogy gyerekkoromban a családdal körbe ültük és kézzel estünk neki. Anyukám persze a füstölt makrélából készült lágy krémmel is meg szokott minket lepni, amit aztán jó vastagon kentünk a házi kiflire. Ez a krém nagyjából 15 perc alatt elkészül. Szerző: Lacusin

15 perc
Elkészítés
Alapanyagok
1 db
füstölt makréla
2 ev. kanál
túró (púpos kanál)
2 ev. kanál
majonéz
1 ev. kanál
aprított snidling
1 db
kisebb vöröshagyma
2 kv. kanál
citromlé
Ízlés szerint só és bors
Recept elkészítése
Nyomtatás
15 perc
Elkészítés
  1. A makréla húsát lefejtjük a csontról, bőrét is eltávolítjuk..
  2. A húshoz hozzáadjuk a túrót, majonézt, apróra vágott újhagymát, a kis kockára vágott vöröshagymát és a citrom levét. Sózzuk és borsozzuk.
  3. Az egészet krémesre keverjük.
  4. Friss kenyérre kenjük, fantáziánk szerint díszítjük.
Hozzászólás a recepthez
Válasz a felhasználó megjegyzésére megszakítás
Megjegyzés hozzáadása