Füstölt sajtos csirkeszelet tejszínes-zöldséges burgonyával

Kiváló tipp a tartalmas, ízes ételhez vacsorára, ebédre. Szerintem a füstölt sajtos csirkeszelet tejszínes-zöldséges burgonyával vasárnapi ebédnek is megállja a helyét. Mint sok más ételnél, a fűszerezést itt is mi választjuk meg. Az én választásom többek között a grill fűszerkeverékre esett. A tejszíntől a burgonya igazán lágy, a zöldséges-tejszínes burgonyaköret pedig tökéletesen illik a húshoz. Szerző: Danka

Hozzáadta:, 10.10.2018
Kategória: Főételek
Előkészítési idő:
Főzési/sütési idő:
Füstölt sajtos csirkeszelet tejszínes-zöldséges burgonyával

Hozzávalók

Hús:
4 dbfilézett csirkecomb
150 gfüstölt sajt
grill fűszerkeverék
Burgonya:
kb. 1,5 kgburgonya
500 gfagyasztott zöldség ízlés szerint
250 mlhabtejszín
őrölt bors
grill fűszerkeverék
őrölt kömény
szárított rozmaring
zsiradék

Elkészítés menete

  1. A húst kiklopfoljuk, mindkét oldalát sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk. Kezünkkel beledörzsöljük a fűszereket, majd kevés zsiradékon mindkét oldalát 3 percig sütjük.
  2. Miután a húst előkészítettük, mindegyik hússzeletet megszórjuk a lereszelt füstölt sajttal. A húst tepsibe tesszük és 4-5 percre 180 fokos sütőbe tesszük, hogy a sajt ráolvadjon.
  3. Egy másik tepsit zsiradékkal kikenünk és rátesszük a felszeletelt burgonyát, legalább 2 rétegben. A burgonyával a tepsi széleit is kibéleljük. Sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a grill fűszerkeverékkel, a rozmaringgal és az őrölt köménnyel.
  4. A burgonyára rászórjuk a fagyasztott zöldséget, ismét sózzuk, fűszerezzük, a tetejét pedig lefedjük a maradék burgonyával. Ezt a réteget is sózzuk, fűszerezzük.
  5. Lefedjük, 180 fokon 30-40 percig sütjük. Ezután a fedőt (vagy fóliát) eltávolítjuk, rálocsoljuk a habtejszínt és még 20 percre visszatesszük a sütőbe.